C-team eindigt vierde

Vrijdag was de gezamenlijke slotronde van de C-competitie. Er stond voor het Hoevelakense team nog echt iets op het spel: een 2e of 3e plek bij winst.

Het team trad aan met alleen maar D-spelers, wat laat zien dat er nog genoeg groei zit in dit team.

De wedstrijd startte niet zo goed: de tegenstander van Max was veel te sterk en de stukken vlogen van het bord. Justin had het ook zwaar, maar hij kwam netjes terug in de wedstrijd. Zijn tegenstander ving echter een paard en speelde het daarna heel beheerst uit.

Matteo speelde tegen een veel oudere schaker uit stap 5, maar op het bord was het niet te zien. Met zwart wist hij goed uit de opening te komen en kon hij op jacht naar een paar pionnen. Toen die eenmaal binnen waren, waren ook de meeste stukken van het bord en ontstond een erg moeilijk eindspel. Matteo hield zijn hoofd koel en wist heel knap de juiste pion op te geven om een vrijpion te maken. Toen hij de dame haalde, gaf zijn tegenstander op. Een hele knappe overwinning.

Noah zat in hetzelfde schuitje: een veel oudere schaker uit stap 5 proberen te verslaan. De opening ging prima, maar in het middenspel kwam een paard gepend te staan. Noah had de mogelijkheid om dat op te heffen, maar vergat het te spelen. Zijn tegenstander maakte daar goed gebruik van en won het paard. Noah probeerde nog mat achter de paaltjes te forceren, maar dat lukte niet, waarna hij zelf mat ging.

Een 1-3 nederlaag was de uitslag, waardoor het team 4e van de 6 teams wordt. Helemaal geen verkeerde prestatie!