Knappe overwinning van C-team

Het C-team heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen knap gewonnen van SSC1922 (Soest) C1. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Voor Hoevelaken scoorde Nubel el Mourabit het eerste punt. Hij stond onder zware druk van zijn tegenstander, maar bleef de overwinning zoeken. Na één foutje van de tegenstander, sloeg El Mourabit zijn slag en won hij de partij.

Job Strik verging het duidelijk minder. Hij verspeelde een stuk en daarna de partij.

Met de 1-1 tussenstand sloeg Timo van Drie voor Hoevelaken toe. Hij had in de opening al een mooie voorsprong opgebouwd en maakte dat feilloos af met een gedwongen schaakmat in 3 zetten, een mooie afmaker.

Dat betekende dat Meike Slendebroek aan een gelijkspel genoeg had om de overwinning van het team veilig te stellen, maar ze wilde meer. De gehele partij schaakte ze uitstekend en wist een een prima positie op het bord te behouden. In het eindspel sloeg ze haar slag en wist ze de partij te winnen.

Voor het relatief jonge team is dit een uitstekende start van het seizoen!