Laatste ronde IC jeugd 2018

Na drie weken alternatieve activiteiten (Sinterklaassimultaan, Doorgeefschaken en proefexamens) was er dan eindelijk de 13e ronde van de IC jeugd (een rustige ronde, omdat de helft van de deelnemers afwezig waren).

We lopen de wedstrijden per categorie af:

In de A/B categorie gebeurde deze week niets. Timo is daar de enige deelnemer en hij was afwezig. Timo staat vijfde overall en heeft goed zicht op de derde plek overall.

In de C-categorie was het ook rustig, met alleen afwezigen. Eerste in deze categorie (en eerste overall) is Nubel. Hij heeft 5 punten voorsprong op Meike en 13 punten op Sergio. De strijd om de eerste plek zal dus tussen Nubel en Meike gaan.

In de D-categorie was er deze week wel actie. De strijd om de titel gaat daar tussen Matteo, Max en Julian. Ze kwamen ook alle drie in actie deze week. Matteo won van Jet. Matteo pikte een paar pionnen mee en had zijn koning een stukje veiliger staan dan Jet. Dat laatste was de aanleiding voor de overwinning. Jet gaf een toren om schaak op te heffen en dat kostte haar de partij. Matteo wist namelijk wel raad met de voorsprong.

Daarmee staat Matteo eerste in de D-categorie en tweede overall.

Max staat tweede overall op 6 punten van Matteo. Dat hadden er ook 10 kunnen zijn. Hij speelde namelijk tegen Justin en dat leek prima te gaan, maar in het eindspel ging Justin voor een aanval op een onverdedigde koning. Met een dubbele aanval en later een röntgenaanval had Justin de dame van Max kunnen pakken, maar dat deed hij niet. Max maakte het daarna heel mooi af met een mat via een pion.

Derde staat Julian. Hij staat 8 punten achter Matteo en won van Matthijs. Het leek gelijk op te gaan, maar in het middenspel wist hij Matthijs stukken te ontfutselen en er vervolgens met de winst vandoor te gaan.

Tot slot de E-categorie. Daar wist Diederik met een overwinning op Maura 3 punten voorsprong te pakken op Ensar. Diederik is dit seizoen met afstand eerste in het Reuzendoderklassement en weet heel regelmatig daar punten te blijven scoren. Hij staat als E-jeugdspeler knap 7e in het klassement.

Verder speelden Boaz en Ramiro gelijk. Boaz had wel wat stukken voordeel, maar met een paard en loper mat geven ging niet, waardoor gelijkspel.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.