SGS doorgeefschaakkampioenschap

Zaterdag 7 november organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap namens de SGS het SGS Doorgeefschaakkampioenschap. Dit jaar was De Belleman in Zwartebroek het decor. Er werden 11 rondes gespeeld door de 14 deelnemende teams.

In iedere categorie behalve de E-categorie waren er duidelijke winnaars. In de A-categorie waren Tim Grutter en Ignace Konig uit Hoogland een maatje te groot voor de andere deelnemers. Met 10.5 punt uit 11 werden ze met een punt voorsprong eerste. Tweede werden Ricardo Groote en Matthias van der Wal (Soest).

In de B-categorie werden Kylian en Evelyn Bijvank (Moira-Domtoren) eerste. Ze haalden 9.5 punt uit 11. Anderhalf punt meer dan de nummers 2: Piet-Hein Droogh en Rogier Burger (Baarnse SV).

Het kampioenschap in de C-categorie ging naar Jacco Lind en Viggo Clabbers (De Zwarte Olifant). Ze behaalden 7.5 punt uit 11.

In de D-categorie waren Mees Wiering en Coen Grutter (Hoogland) duidelijk te sterk. Ze hadden 2 punten voorsprong op nummers 2 Joost van Veen en Joris Kalk (ook Hoogland).

Bij de E-categorie ontstond een vervelende situatie: Levon Harutunian miste zijn teamgenoot. De organisatie zorgde voor een teamgenoot, zodat hij vanaf de 2e ronde gewoon mee kon doen met het toernooi. In deze categorie waren Nubel el Mourabit en Job Strik (Hoevelaken) het sterkte team. Ze behaalden 4 punten. Na een ronde of 9 bleek dat Levon na 2 moeizame rondes zijn draai te hebben gevonden. Hij wist in recordtempo overwinning na overwinning binnen te halen, zonder noemenswaardige hulp van zijn teamgenoot. Na 11 rondes bleek Levon 8 wedstrijden te hebben gewonnen (goed voor 4 punten als je de teamgenoot niet meetelt).

De organisatie besloot daarop om de eerste plek in de E-categorie te delen tussen Nubel, Job en Levon.