Achttal verliest van Hilversum

Het achttal heeft donderdag verloren van Hilversum. Deze angstgegner staat het Hoevelakense team wel vaker in de weg. Dit keer konden we met 6 spelers opkomen. Dan begin je met een 2-0 achterstand.

Mick en Henry hadden zware partijen tegen goede tegenstanders. Mick leek de hele partij prima mee te kunnen, maar werd op het einde toch overrompeld en moest opgeven. Henry speelde niet actief genoeg en kwam in de verdrukking. Hij kwam een pion achter en kon die niet meer goed maken.

Daan had een mooie partij. Zijn tegenstander hield zich niet aan de standaard thema’s van de opening en Daan had daardoor een prima partij. Het werd een strategisch steekspel waarbij Daan uiteindelijk aan het langste eind trok.

Dirk won zijn partij ook. De hele partij stond hij in de verdediging en zijn tegenstander moest een stuk offeren om een goede stelling over te houden. Hij durfde dat echter niet en prompt stond Dirk veel beter en kon hij de partij winnen.

Johan had een taaie partij waarbij hij een pionnetje voor kwam, die later weer verloor en geen kans zag om te winnen. Een remise was het resultaat. Met verlies voor het team al getekend, speelde ook Gerben remise. Hij leek een goede partij te hebben, maar kwam er niet doorheen.

Uitslag 5-3 voor Hilversum. Maandagavond is de wedstrijd tegen medekoploper Hoogland.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.