Jeugdtoernooi 2016

Spannend einde bij Jeugdsnelschaaktoernooi

Zaterdag 2 april organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het 40e Open Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi. Dit jaar was het toernooi te gast in de Belleman te Zwartebroek. Er waren 85 deelnemers.

Het toernooi werd geopend door wethouder mevrouw Aboyaakoub-Akkouh. Na een korte speech opende zij het toernooi.

In de E-categorie (schakers geboren in 2006 en daarna) gingen 3 deelnemers, met 7 punten de laatste ronde in. Uiteindelijk wist Pelle Nagelkerke (Schaakvereniging Huizen, vorig jaar 2e) met 2 uit 3 in de laatste ronde voldoende punten te scoren om deze categorie te winnen. Tweede werd Evi Maris (WSG Winterswijk) die door een perfecte laatste ronde op een half puntje van Nagelkerke eidigde. Lauri Maris (WSG Winterswijk) werd 3e. Hoevelakers Nubel el Mourabit en Job Strik vielen ook in de prijzen. El Mourabit werd 6e, Strik werd 7e.

Bij de D-jeugd was Kelvin Kanne (Moira-Domtoren) erg sterk. Hij had tegen zeer sterke tegenstanders een slechte ronde gehad, maar nam in de laatste ronde revanche door 3 uit 3 te spelen. Hij had een vol punt voorsprong op nummer 2 Thomas Bellaart (BSG Bussum). Thijn Grootendorst (D.B.C.) werd 3e, met hetzelfde aantal punten als Bellaart, maar een mindere score in de laatste ronde.

Het meest aantal punten werd dit toernooi gescoord door de winnaar bij de C-categorie Dominggus Paays (SV Krimpen). Hij won 11 maal en speelde slechts eenmaal gelijk. Hij had 3,5 punten voorsprong op nummer 2 Paulien de Groot (ook SV Krimpen). Nummer 3 werd Leonard Kolling (SG Amersfoort). Hij had 1.5 punten achterstand op De Groot.

In de B-categorie was de strijd om de titel het spannends. Uiteindelijk wist Robin Reichardt (SC En Passant) de eerste plek te veroveren. Tweede werd Tim Grutter (S.V. Hoogland en vorig jaar winnaar van de D-categorie), met hetzelfde aantal punten als Reichardt. Derde werd Anka Kara (SG Amersfoort) op ruime achterstand van de nummers 1 en 2.

In de A-categorie won Joris Kokje (Moira-Domtoren). Kokje won voor de vijfde maal op rij zijn leeftijdscategorie. De strijd om de 2e plek werd ging tussen Meike Riemens (SV Krimpen) en Jeroen van Winkoop (BDSV). Beide hadden 9 punten, maar Riemens had de betere score in de voorlaatste ronde.

De verenigingsprijs ging dit jaar weer naar SV Hoogland. Tweede was schaakvereniging Huizen en derde BDSV.

Het toernooi was een succes en dit kon alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers die het toernooi in goede banen leidden en de sponsors die het toernooi mogelijk hebben gemaakt.  Wederom hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Klik hier voor de uitslagen van het toernooi

Klik hier voor de foto’s

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Jac Hensen Mannenmode
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

We willen daarnaast bedanken:
Dorpshuis De Belleman, voor hun gastvrijheid en uitstekende speellocatie

 

 

 

 

Op zaterdag 2 april maart 2016 zal het 40e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi georganiseerd worden door het Hoevelakens Schaak Genootschap. We zullen er weer een gezellig toernooi van maken en hopen dan ook dat alle jongeren die tijd en zin hebben zich aanmelden. Je hoeft dus GEEN lid te zijn van een schaakbond of een schaakvereniging. Het toernooi zal gehouden worden in
‘De Belleman’, Eendrachtstraat 97, 3785 KT Zwartebroek.

De kosten voor het toernooi bedragen 5 Euro per persoon, te voldoen bij inschrijving.

Er zijn in totaal 5 leeftijdscategorieën:
A jeugd geboren in 1996 t/m 1999
B jeugd geboren in 2000 of 2001
C jeugd geboren in 2002 of 2003
D jeugd geboren in 2004 of 2005
E jeugd geboren in 2006 of later

Voor elke leeftijdsgroep zijn er medailles en een beker te verdelen, ongeveer de helft van de deelnemers heeft een prijs! Het maximum aantal deelnemers is 120.

A-categorie: 1e prijs 60 euro, 2e prijs 40 euro, 3e prijs 30 euro
B-categorie: 1e prijs 50 euro, 2e prijs 35 euro, 3e prijs 25 euro
C/D/E categorie; prijs van de prijzentafel, o.a. onder andere Monopoly, De Kolonisten van Catan, schaakspelen en stripboeken!
Ook krijgt iedereen een aandenken aan het toernooi.

Drinken, broodjes en versnaperingen zijn verkrijgbaar aan de bar.

Speelschema:
De inschrijvingen zullen plaatsvinden vanaf 12.00 uur en om 12.45 uur begint het toernooi! Het speeltempo bedraagt 7 minuten per persoon per partij.
Hierbij gelden de snelschaakregels die ook ter plekke nog eens zullen worden uitgelegd. Er zullen in totaal 12 rondes worden gespeeld, telkens in poules van 4 personen. De poules worden ter plekke ingedeeld op speelsterkte. Iedereen zal door elkaar spelen, dus het is in principe mogelijk dat een 8 jarige tegen een 20 jarige speelt. Voor de prijsuitreiking zullen de verschillende leeftijdscategorieën wel weer uit elkaar worden gehaald. De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 17.00 uur en zal tot ongeveer 17.30 uur duren.

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Jac Hensen Mannenmode
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

We willen daarnaast bedanken:
Dorpshuis De Belleman, voor hun gastvrijheid en uitstekende speellocatie

 

Voor vragen of inschrijving, kunt u terecht bij Dirk Veldhuizen
(tel: 06-30711333, of email: [email protected]).

Inschrijven kan ook via de website https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl. (Klik op jeugdtoernooi 2016 en dan verschijnt de verwijzing naar het inschrijfformulier).

Klik hier: Aankondiging Jeugdsnelschaak Toernooi 2 april 2016

Klik hier:  Inschrijfformulier_2016_voor_verenigingen

Klik hier: Spelregels Jeugdsnelschaaktoernooi

Klik hier: Hoe werkt het toernooi