Jeugdtoernooi 2019

Hoevelakers in de prijzen Jeugdsnelschaaktoernooi

Zaterdag 30 maart organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het 43e Open Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi. Het toernooi werd geopend door wethouder Dijksterhuis. Na een korte speech verrichtte hij de eerste zet aan het eerste bord, waarmee hij het toernooi aftrapte.

Er vielen dit jaar maar liefst 6 schakers van het Hoevelakens Schaakgenootschap in de prijzen: Job Geijtenbeek werd knap 2e in de A-categorie. Jelle Bloemendaal behaalde een mooie 3e plek in de B-categorie. Matteo de Haan werd 2e in de D-categorie, Noah Vandeputte werd in deze categorie 3e en Max Peter Malenstein 6e plek. Thijs van den Heuvel werd 9e in de E-categorie.

De spannendste ontknoping van het toernooi was dit jaar bij de C-categorie. Daar gingen 5 schakers met een gelijk aantal punten de laatste ronde in. Uiteindelijk wist niemand in de laatste ronde de maximale score te halen, waardoor er 4 deelnemers met 8 punten waren. Jule Cordes (Caissa/VAS) ging er met de titel vandoor omdat zij de 8 punten tegen de sterkste tegenstanders had weten te verzamelen. Ruben Bos (Gooise Schaakvereniging) werd tweede en Brendan Lieuw (Schaakvereniging Almere) werd derde.

De beste schaker van het toernooi was Tim Grutter (SG Amersfoort). Hij wist als enige alle 12 partijen te winnen en won daarmee de A-categorie. Job Geijtenbeek werd tweede omdat hij zijn punten tegen sterkere tegenstanders had behaald dan Cedric Kerkmeester.

Ook in de B-categorie was er een duidelijke winnaar: Rafael Goudriaan (Caissa/VAS) werd eerste voor Peter Nitrauw (SG Amersfoort) en Jelle Bloemendaal.

In de D-categorie ging Fabian Rijken als koploper de laatste ronde in. Hij versloeg daar alle tegenstanders, dus was verdiende de kampioen. Matteo de Haan werd 2e voor Noah Vandeputte.

Tot slot de E-categorie. Daar ging Michael Veldhuizen (Schaakclub Zeist) in de laatste ronde Jorian Tee voorbij en Daniël Bos (SV Huizen).

De verenigingsprijs ging dit jaar voor het eerst naar de Gooise Schaakvereniging. In de eerste ronde pakte de 5 best scorende spelers een ruime voorsprong, die zij gedurende het toernooi langzaam zagen slinken. Toch bleek het voldoende want de Gooise Schaakvereniging won met 2 punten voorsprong op het Hoevelakens Schaakgenootschap.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto’s

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

 

Het 43e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi

Inschrijvingen 43e Jeugdsnelschaaktoernooi t/m 29 maart 23.00 uur

Inschrijven in een hogere leeftijdscategorie is mogelijk, geef dan achter de naam de letter van de gewenste categorie aan.

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert het Hoevelakens Schaakgenootschap het 43e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi. Je hoeft dus GEEN lid te zijn van een schaakbond of een schaakvereniging om mee te mogen doen. Het toernooi zal gehouden worden in de Rehoboth, Smalle Streek 4, 3871 BW Hoevelaken (te bereiken via Westerdorpsstraat 67).

De kosten voor het toernooi bedragen 5 Euro per persoon, te voldoen bij inschrijving.

Er zijn in totaal 5 leeftijdscategorieën:
A jeugd geboren in 1999 t/m 2002
B jeugd geboren in 2003 of 2004
C jeugd geboren in 2005 of 2006
D jeugd geboren in 2007 of 2008
E jeugd geboren in 2009 of later

Voor elke leeftijdsgroep zijn er medailles en een beker te verdelen, ongeveer de helft van de deelnemers heeft een prijs! Het maximum aantal deelnemers is 120.

A-categorie: 1e prijs 60 euro, 2e prijs 40 euro, 3e prijs 30 euro
B-categorie: 1e prijs 50 euro, 2e prijs 35 euro, 3e prijs 25 euro
C/D/E categorie; prijs van de prijzentafel, o.a. onder andere Monopoly, Stratego, schaakspelen en voetballen!
Ook krijgt iedereen een aandenken aan het toernooi.

Drinken, broodjes, tosti’s en versnaperingen zijn verkrijgbaar aan de bar.

Speelschema:
De inschrijvingen zullen plaatsvinden vanaf 12.00 uur en om 12.45 uur begint het toernooi! Het speeltempo bedraagt 7 minuten per persoon per partij.
Hierbij gelden de snelschaakregels die ook ter plekke nog eens zullen worden uitgelegd. Er zullen in totaal 12 rondes worden gespeeld, telkens in poules van 4 personen. De poules worden ter plekke ingedeeld op speelsterkte. Iedereen zal door elkaar spelen, dus het is in principe mogelijk dat een 8 jarige tegen een 20 jarige speelt. Voor de prijsuitreiking zullen de verschillende leeftijdscategorieën wel weer uit elkaar worden gehaald. De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 17.00 uur en zal tot ongeveer 17.30 uur duren.

Voor vragen of inschrijving, kunt u terecht bij Dirk Veldhuizen
(tel: 06-30711333, of email: [email protected]).Inschrijven kan ook via de website https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl. (Klik op jeugdtoernooi 2019 en dan verschijnt de verwijzing naar het inschrijfformulier).

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

Klik hier: Inschrijfformulier 2019

Klik hier: Spelregels Jeugdsnelschaaktoernooi 2019

Klik hier: Hoe werkt het toernooi

Klik hier: Privacy Statement Jeugdsnelschaaktoernooi