Jeugdtoernooi 2024

Zaterdag 25 maart was het 46e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi. Met 91 deelnemers was het toernooi goed bezet.

Er waren prijzen in vijf categorieën te winnen. De verenigingscompetitie werd voor het eerst sinds 2013 weer gewonnen door het Hoevelakens Schaakgenootschap. De thuisspelende club bleef BDSV en DBC nipt voor.

In de overige categorieën streden de schakers voor individueel eremetaal. In de A/B categorie bleef de strijd open tot en met de laatste ronde. Oscar Adams kwam, net als vorig jaar, als beste uit de strijd. Hij had een half puntje meer dan Wouter Terlouw en 1 punt mere dan Hoevelaker Matteo de Haan.

In de C-categorie ging de overwinning naar Marnik Woldhuis. Hij behaalde 10 punten en dat was net een half puntje meer dan Dominick Burger. Op gepaste afstand ging de strijd om de derde plek tussen Max de Kleijn en Gilead van Duuren. Max had zijn punten tegen gemiddeld sterkere tegenstanders behaald en won daarmee de derde plek.

In de D-categorie was het niet spannend om de eerste plek. Paul Nguyen was oppermachtig en scoorde 10.5 punten, 2.5 punt meer dan de nummer 2 en 3. Ook hier moesten weerstandspunten de uitslag geven en Max Wijnen behaalde een half weerstandspunt meer dan Jim Schukking. Max werd daardoor tweede, voor Jim.

In de E-categorie was Lucas Tinholt duidelijk de beste, hij bleef Sevya Sonit Mutta anderhalf punt voor. Frank Terlouw werd derde, net voor Jesper Langbroek.

Hoevelakers die in de prijzen vielen waren: Beren Handgraaf (7e in de D-categorie) en Boaz van der Schee (12e in de E-categorie).

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de uitslagen van de clubs

Klik hier voor de foto’s

Het 46e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi

Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 22 maart of totdat het maximum aantal deelnemers van 100 is bereikt.

Inschrijvingen 46e Jeugdsnelschaaktoernooi t/m 21 maart (96 deelnemers)

Op zaterdag 23 maart 2023 organiseert het Hoevelakens Schaakgenootschap het 46e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi. Het toernooi is in de Rehoboth, Smalle Streek 4, 3871 BW Hoevelaken (te bereiken via Westerdorpsstraat 67). Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Toebast.

Je hoeft dus GEEN lid te zijn van een schaakbond of een schaakvereniging.

De aanmelding is van 12.00 uur tot 12.45 uur, daarna begint het toernooi. De prijsuitreiking is rond 17.00 uur. Het speeltempo bedraagt 7 minuten per persoon per partij.

De kosten zijn 7 Euro per persoon.

Er zijn 4 leeftijdscategorieën:
Gecombineerde A/B categorie geboren in 2006 t/m 2009
C jeugd geboren in 2010 of 2011
D jeugd geboren in 2012 of 2013
E jeugd geboren in 2014 of later

Voor elke leeftijdsgroep zijn er medailles en een beker te verdelen, ongeveer de helft van de deelnemers heeft een prijs! Het maximum aantal deelnemers is 100.

Gecombineerde A/B categorie (gegarandeerd): 1e prijs 50 euro, 2e prijs 40 euro, 3e prijs 30 euro, 4e prijs 20 euro, 5e prijs 10 euro.

C/D/E categorie; prijs van de prijzentafel, onder andere schaakspelen, druppel/opdracht schaak en gezelschapsspelletjes!
Ook krijgt iedereen een aandenken aan het toernooi.

Speelschema:
De inschrijvingen zullen plaatsvinden vanaf 12.00 uur en om 12.45 uur begint het toernooi! Het speeltempo bedraagt 7 minuten per persoon per partij.
Hierbij gelden de snelschaakregels die ook ter plekke nog eens zullen worden uitgelegd. Er zullen in totaal 12 rondes worden gespeeld, telkens in poules van 4 personen. De poules worden ter plekke ingedeeld op speelsterkte. Iedereen zal door elkaar spelen. Voor de prijsuitreiking zullen de verschillende leeftijdscategorieën wel weer uit elkaar worden gehaald.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 17.00 uur en zal tot ongeveer 17.30 uur duren.

Aanmelden kan via deze link: https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl/jeugdsnelschaaktoernooi/inschrijving-jeugdtoernooi/

Voor vragen of inschrijving, kunt u terecht bij Dirk Veldhuizen
(tel: 06-30711333, of email: [email protected]).Inschrijven kan ook via de website https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl. (Klik op jeugdtoernooi 2024 en dan verschijnt de verwijzing naar het inschrijfformulier).

Klik hier: Hoe werkt het toernooi

Klik hier: Spelregels Jeugdsnelschaaktoernooi

Klik hier: Privacy Statement Jeugdsnelschaaktoernooi