Nieuw jeugdschaakseizoen in Hoevelaken van start

Op vrijdag 31 augustus start het jeugdseizoen van het Hoevelakens Schaakgenootschap. Dit dé gelegenheid om langs te komen en te kijken wat schaken inhoudt. Deze avond duurt van 18.45 uur tot 20.15 uur.

Activiteiten

Naast de verschillende schaaklessen en een onderlinge competitie, organiseert het schaakgenootschap door het jaar heen ook verschillende toernooien zoals het familietoernooi, het Sinterklaassimultaan, het stappentoernooi en natuurlijk eind maart het jaarlijkse landelijke snelschaaktoernooi voor schakers onder de 20 jaar. Verder kun je regelmatig tegen schakers van andere clubs schaken.

Jeugdschaakavond

Vanaf vrijdag 31 augustus is er iedere week van 18.45 uur tot 19.30 uur schaakles op 6 verschillende niveaus. Na de schaakles is er een onderlinge competitie die tot ongeveer 20.15 uur duurt. Voor kinderen die net starten met schaken, is er schaakles van 18.45 uur tot 20.00 uur (wat later in het seizoen starten zij ook met een competitie).

Aan het eind van het seizoen bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een officieel schaakexamen van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond, om te laten zien wat je gedurende het jaar geleerd hebt. Verder zullen dan natuurlijk ook per leeftijdscategorie prijzen worden uitgereikt voor verdiensten in de competitie.

Iedereen is van harte uitnodigen om 2 avonden te komen kijken alvorens te beslissen om lid te willen worden of niet. Mocht aanstaande vrijdag niet uitkomen, kom dan gerust in september een kijkje nemen!

Heeft u interesse, dan kunt u voor meer informatie terecht op de website: http://schaakvereniginghoevelaken.nl/ of  bij de contactpersoon van de vereniging:
Dirk Veldhuizen; tel: 06-30711333 of e-mail: [email protected].

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.