Gezelligheid troef bij Familietoernooi

Vrijdag 6 juni organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het jaarlijkse Familietoernooi. In teams van 3, bij voorkeur van 1 familie en bij voorkeur 3 generaties, streden de schakers om overheerlijke taarten van Bakkerij Toebast. De bedenktijd was 10 minuten per partij en er werd via het rapidreglement gespeeld.

Dit jaar werden de prijzen voor het eerst over 2 categorieen verdeeld: de pro-categorie (teams met veel en/of sterke clubschakers) en de am-klasse (met veel thuisschakers). Dit leidde tot een paar verrassende winnaars! Ook was er voor de derde plek op het laatste moment door een sponsor een extra prijs beschikbaar gesteld.

Na 4 rondes leken de kaarten voor de eerste plek van de pro-categorie geschud. Het team genaamd 1 bier, 2 cola (Daan, Dennis en Gerben) had alles gewonnen en de laatste directe concurrente verslagen. In de laatste ronde maakte het team dit vakkundig af. De tweede plek ging naar De Taarteters (Jerry, Tim en Arthur) en de derde plek naar De Bazen (Robin, Karel en Peter Machiel). In de am-categorie ging Lyrisch (Yvo, Rutger en Luuk) er verrassend met de eerste prijs vandoor. De Kampionnen werden tweede voor KFP.

 

Hierbij de totale eindstand met achter de namen de klasse (PRO of AM).
1. 1 bier, 2 cola (PRO)
2. De Taarteters (PRO)
3. De Bazen (PRO)
4. Lyrisch (AM)
5. De Kampionnen (AM)
6. Chess Masters (PRO)
7. KFP (AM)
8. Los Zand (PRO)
9. De Muppets (PRO)
10. Havanna (AM)
11. De Tobbers (AM)
12. De Joepies (AM)
13. Sst even stil allemaal! (AM)
14. Jansen & Janssen (PRO)

 

Klik hier voor de foto’s, de originelen zijn verkrijgbaar bij de redactie ([email protected])

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.