Martin Veldhuizen winnaar Jaap de Wijn Trofee

Martin Veldhuizen is het schaakseizoen in Hoevelaken uitstekend gestart. Hij wist vrijdag 6 september de Jaap de Wijn Trofee, gesponsord door slijterij ’t Witte Schuurtje, te winnen.

Het toernooi kende een bijzonder verloop. De koplopers verspeelden allemaal punten, zo verloor Martin Veldhuizen van Dirk Veldhuizen, maar wist hij de ronde erna zich te revancheren door knap van Joost Marcus te winnen. Daan van Pel had gelijk gespeeld tegen Marcus, won van Dirk Veldhuizen en speelde gelijk tegen Jelle Bloemendaal.

Met ingang van de laatste ronde betekende het dat Van Pel en Martin Veldhuizen eerste stonden met een half punt voorsprong op een groep van vier schakers: Marcus, Bloemendaal, Dirk Veldhuizen en Tim de Jongh.

De strijd om de eerste plek ging in de laatste ronde tussen Van Pel en Veldhuizen, waarbij Veldhuizen aan het langste eind trok en dus kampioen werd. Marcus won van Dirk Veldhuizen en omdat De Jongh en Bloemendaal ook wonnen, waren er drie schakers gedeeld tweede.

Op onderling resultaat ging de tweede prijs naar Marcus. Voor de derde plek werd gestreden in een barrage. Hierin kwam De Jongh iets beter te staan, maar hij had daarvoor teveel bedenktijd nodig, waardoor het uiteindelijk Bloemendaal was die er met de overwinning en dus de derde plek vandoor ging.

De volledige uitslag:

  1. Martin Veldhuizen
  2. Joost Marcus
  3. Jelle Bloemendaal
  4. Tim de Jongh
  5. Mick Schilder en Daan van Pel
  6. Dirk Veldhuizen
  7. Wim Hoebe en Robin Nellestein
  8. Ben van’t Erve

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.