Martin Veldhuizen wint de Van Altena Cup

Martin Veldhuizen heeft vrijdag 14 maart de strijd om de Van Altena Cup, mogelijk gemaakt door DA-drogist Van Altena, gewonnen. Hij wist in de finale Daan van Pel te verslaan. Jerry Scheerder versloeg in de strijd om de derde plek Robin Nellestein.

Op vrijdag 7 maart werden de eerste twee rondes gespeeld. 14 maart volgden de halve finales, de strijd om de 3e/4e plek en de finale.

In de halve finale wist Daan van Pel te winnen van Robin Nellestein. De partij ging lang gelijk op en Nellestein wist met een paar mooie zetten de partij lang spannend te houden. Uiteindelijk wist Van Pel een gat te slaan in de verdediging en Nellestein schaakmat te zetten.

In de andere halve finale kwamen Martin Veldhuizen en Jerry Scheerder gelijk uit de opening. Veldhuizen zette zijn stukken daarna echter net iets beter, waardoor hij een voorsprong wist te behalen. Die gaf hij daarna niet meer weg.

In de finale wist Veldhuizen na een gelijkwaardige opening tegen Van Pel positioneel de overhand te behalen. Dat zette hij om in een voorsprong, waarna hij de titel wist binnen te halen. In de strijd om de derde en vierde plek wist Scheerder in een lange en zware partij Nellestein af te troeven.

Klik hier voor een paar foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.