Verschillende verrassingen eerste rondes Van Altena Cup

Vrijdag 5 februari werden de eerste 2 rondes van de Van Altena Cup (mogelijk gemaakt door DA drogisterij Van Altena) gespeeld. Er speelden dit jaar 13 deelnemers mee. Uiteindelijk wisten Gerben van Pel, Dirk Veldhuizen, Tim de Jongh en verrassend Dennis ter Haar de halve finales te bereiken. Deze worden vrijdag 12 februari gespeeld. Aanvang is om 20.30 uur in het gebouw van de Volksuniversiteit Hoevelaken.

Deze editie van de Van Altena Cup had wat minder deelnemers dan vorig jaar, maar bracht verschillende verrassingen met zich mee. In de eerste ronde speelde jeugdlid Job Geytenbeek een uitstekende partij tegen Tim de Jongh. Een offer van De Jongh werd uitstekend gepareerd waarbij 8 á 9 maal de beste zet terug werd gespeeld. Daardoor hield Geytenbeek een voorsprong over welke hij vakkundig wist uit te spelen. Vanwege de tijd gaf hij zijn plek in de 2e ronde aan De Jongh, die vervolgens de volgens voor de volgende verrassing zorgde door clubkampioen Daan van Pel uit te schakelen met een krachtige aanval op diens koning.

Dirk Veldhuizen kende twee regelmatige overwinningen. In de eerste partij was hij te sterk voor Jerry Scheerder en in de tweede partij versloeg hij Henry van den Bor. Deze partij leverde flink wat vuurwerk op doordat Van den Bor de stelling open gooide. Veldhuizen wist zijn stukken beter te positioneren en zo met één aanval de partij te winnen.

Gerben van Pel bereikte de halve finales via twee geduchte tegenstanders. In de eerste ronde versloeg hij in een onoverzichtelijke partij Arco Floor. Er leken kansen voor beiden te liggen, Van Pel pakte als eerste de beslissende mogelijkheid aan. In de tweede ronde speelde Van Pel tegen Hester van der Velde. Het was een solide partij, waarbij Van der Velde teveel tijd nodig had om een opening te forceren. Uiteindelijk pakte Van Pel de overwinning via de klok.

De laatste halve finalist is verrassend jeugdspeler Dennis ter Haar geworden. In de eerste ronde had Ter Haar een bye vanwege een oneven aantal deelnemers. In de tweede ronde wist hij vakkundig te winnen van Ben van’t Erve.

 

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.