Viertal HSG wint hoofdklasse

Het eerste viertal van het Hoevelakens Schaakgenootschap heeft vrijdag 17 mei het kampioenschap in de Hoofdklasse van de regionale viertallencompetitie gewonnen. Thuis had het team genoeg aan een gelijkspel tegen concurrent Laren. Dat gelijke spel kwam er ook.

Bij de start van de wedstrijd konden er nog drie teams kampioen worden in de Hoofdklasse. Naast HSG en Laren was er nog Hoogland die bij een specifieke score beide andere teams achter zich kon laten.

De wedstrijd ging al snel de goede kant op. Dirk Veldhuizen kreeg een bijzonder comfortabele stelling nadat zijn tegenstander een paar matige zetten achter elkaar speelde. De stelling was nog niet volledig uit, maar Dirk Veldhuizen was geduldig en wist steeds meer materiaal te winnen, totdat zijn tegenstander opgaf.

Daan van Pel zette de 2-0 op het bord door zijn tegenstander in een moeilijke stelling wat materiaal afhandig te maken en vervolgens te kloppen doordat zijn bedenktijd op was (de vlag was gevallen). De stelling was inmiddels ook gevallen.

Direct daarna gaf Martin Veldhuizen zijn partij op. In het middenspel overzag hij een aanval van zijn tegenstander dat hem een pion kostte. Zijn tegenstander speelde het daarna heel netjes uit, waardoor Martin Veldhuizen kon opgeven.

Tot slot verloor Niels Heijnekamp. Bij de analyse van de partij bleken beide spelers gewoon heel goed te hebben gespeeld, maar na 45 zetten maakte Heijnekamp een fout en dat werd direct afgestraft.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.