Finale Stappentoernooi

Vrijdag 22 mei was de finale van het Stappentoernooi bij het Hoevelakens Schaakgenootschap. Het toernooi is ingedeeld naar de groepen waar de jeugd van het HSG dit seizoen schaakles heeft gekregen. Het toernooi gaat er dus om wie er de beste van de lesgroep is. Er werd nog gestreden om de prijzen bij de Pionnenklas, stap 2 en stap 3. In alle groepen was het spannend tot het laatst. Er werd ook op vrijdag 15 mei gespeeld.

Vorige week werd het kampioenschap voor stap 3/4 gespeeld. Dennis ter Haar was daar oppermachtig. De tweede plek ging naar Antoine de Groot.

Bij de pionnenklas startte Timo van Drie de avond met 1 punt voorsprong. Het bleef spannend tot en met de laatste ronde omdat Job Strik en Ruben Woudenberg de achtervolging hadden ingezet. In de laatste ronde speelde Van Drie en Strik tegen elkaar. Van Drie had genoeg aan een gelijkspel en dat behaalde hij ook (hoewel er ook een overwinning in had gezeten). Strik werd op een half punt achterstand tweede en Ruben Woudenberg werd daar een half punt achter derde.

Bij stap 2 was Jelle Bloemendaal het beste. Hij haalde 8 van de 10 punten. Job Geytenbeek werd 2e. Geytenbeek bleef lang bij, maar verloor de op 1 na laatste ronde. De strijd om de derde plek ging tussen Nils Wiggers en Sergio Westerhof. Beide schakers hadden 6 punten en een beslissingsronde moest uitkomst bieden. Wiggers won met wit en met zwart en werd daarmee derde.

De strijd om het kampioenschap voor stap 3 ging tussen Luuk Spaans en Tom Alfrink. Beide schakers eindigden gelijk en ook hier werd een beslissingsronde gespeeld. Spaans wist daar 2 maal te winnen en kampioen te worden. Kevin Alfrink legde beslag op de derde plek.