Zesde ronde seniorencompetitie

Door Martin Veldhuizen

Vrijdag 22 oktober stonden ondanks het onstuimige weer 8 schaakpartijen op de agenda.

In de strijd om de eerste plaats in de competitie speelde Mick Schilder met wit tegen Triuna van Dorsten. Mick had zich duidelijk goed voorbereid en dat toonde in zijn spel. Hij won in de opening snel materiaal en zijn paarden en lopers lieten niets van de stelling van Triuna heel. Resulterend in een snelle overwinning voor Mick.

Ook Joost Marcus had een snelle partij tegen Rafi Mohamed. Rafi kon in de opening goed mee met Joost, maar gaf in het middenspel onfortuinlijk twee stukken kort na elkaar weg, gevolgd door een opgave van Rafi.

Ditzelfde lot onderging Dries Veldhuizen in zijn partij tegen Henry van de Bor. Dries ging in de opening prima mee, maar Henry wist met een handigheidje een paard te winnen van Dries. Deze voorsprong was te groot en Henry speelde de partij rustig naar een overwinning uit.

Martin Veldhuizen wist ook te winnen van Noah Vandeputte. Martin had een sterke openingen drong Noah ver terug. In een poging om tegenspel te creëren nam Noah vervolgens te veel risico en verloor zijn dame en daarmee de partij.

Glory van Dorsten kwam ook erg sterk uit de opening tegen Joy van Dorsten. De stelling kwam snel relatief open te liggen, waarna het loperpaar van Glory steeds sterker en sterker werd. De stelling van Joy werd steeds moeilijker te verdedigen en bezweek uiteindelijk onder de druk van de sterke aanval van Glory.

Wie zeker niet bezweek onder de druk van een sterke aanval was Ed Mönch in zijn partij tegen Michiel Kraan. Michiel had een sterke aanval op de koning van Ed opgezet met een stukoffer. Ed wist echter uitmuntend te verdedigen en hoe langer de partij duurde, hoe meer aanvallers voor verdedigers werden geruild tot er geen aanval meer over was. Ed wist daarna de partij solide uit te spelen zonder in de problemen te komen.

Robin Nellestein wist in zijn partij tegen Wim Hoebe juist wel een sterke koningsaanval winnend af te sluiten. Wim verdedigde zich met man en macht, maar verloor hierbij wel een stuk om mat te voorkomen. Robin bleef echter rustig, pakte het voordeel in materiaal en trok de partij steeds verder naar zich toe met slim aanvallend spel.

De laatste partij was die tussen Johan van Pel en Jerry Scheerder. De partij was misschien wel de spannendste van de avond. Beide spelers speelden sterk en het ging lang gelijk op. Op het meest cruciale punt van de partij, was het Johan die het voordeel naar zich toe trok. Hij wist één enkel pionnetje te winnen maar die pion hield wel de stelling van Jerry bij elkaar. Na het wegvallen van de verdediger kon Johan zijn voorsprong uitbouwen en uiteindelijk de partij fraai afmaken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.