A-team wint van Oud Zuylen Utrecht

Rick tegen Matteo 0-1
Rick speelde de queen’s gambit, die Matteo mooi wist te verdedigen. Doordat Rick heel snel speelde blunderde hij een pion. Matteo wist zijn stelling te infiltreren, waardoor Matteo een loper en daarna de partij won.

Kay tegen Julian 0-1
Kay begon met e4 en speelde agressief in de opening. Julian wist dit goed te verdedigen, maar gaf daarna wel een pion weg. Later wist Julian veel druk op het centrum te zetten, dit resulteerde voor Julian in een paard. Hierna werden meer stukken afgeruild en was het moeilijk om een opening te vinden in de verdediging van Kay. Even later kwam die opening toen Kay zijn pionstructuur verzwakte. Hierdoor wist Julian de promotie van Kay te verdedigen en zelf wel te promoveren, wat Kay een toren kostte. Hierna speelde Julian het soepel verder en gaf Kay op.

Pepijn tegen Nizar 0-1
Pepijn begon de partij met een standaard e4 opening en ontwikkelde rustig zijn stukken. Nadat Nizar een verdedigende zet deed ging Pepijn agressief spelen en gaf hij zijn tegenstander weinig ruimte. Nizar kreeg wel een penning op Pepijn zijn koning waarna het spel ging om het paard ertussen te verdedigen. Nadat Pepijn een doorbraak maakte en een paar pionnen won verzwakte Pepijn ook zijn eigen pionnen structuur, wat Nizar zijn koningin de ruimte voor infiltratie gaf. Pepijn wou het nog verdedigen maar zag helaas de mat over het hoofd en verloor hierdoor.

Arjen tegen Daan 1-0
Arjen begon de opening agressief en wist het centrum te veroveren, want zijn tegenstander speelde de magnus carlsen opening. Later kwam Arjen stukken voor te staan omdat zijn mysterieuze tegenstander niet goed had verdedigd. Even later was de winst binnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.