Achttal sluit het seizoen in stijl af tegen Laren

Het achttal speelde vrijdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen: een verplaatste wedstrijd tegen Laren. De uitslag werd 7-1 en was wederom wat geflatteerd.

Laren had duidelijk meer last van de timing van de wedstrijd in het Hemelvaartweekend; het team kwam duidelijk minder sterk op en moest last minute nog een bord leeg laten, waardoor Johan gratis een punt kreeg.

Bij Hoevelaken waren Martin en Mick er niet, maar met invallers Wessel en Ruben, verloor het team niet heel veel speelsterkte.

Daan zette het team op een snelle 2-0 voorsprong. Zijn tegenstander verslikte zich in de opening en kon direct opgeven. Verder wonnen Glory, Ruben en Matteo hun partij vrij eenvoudig. Niels en Dirk speelden gelijk, waarbij Dirk in een mindere positie en in tijdnood het remiseaanbod snel aannam.

Wessel was als laatste bezig en beide spelers waren in tijdnood. Wessel had de hele partij al achter de feiten aangelopen en bleef stug verdedigen. In de absolute slotfase, maakte zijn tegenstander een fout (hij meende en passant te mogen slaan, waar dat niet het geval was), waardoor de dame viel en Wessel alsnog won.

Het team eindigt de competitie met 12 matchpunten en 41 bordpunten, een knappe prestatie voor het eerste seizoen in de eerste klasse. Het team staat nu 2e, maar De Cirkel en BSG kunnen het team nog inhalen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.