Interne clubcompetitie ronde 29

Dries tegen Casper

Casper haalde eerst zijn F paard en E pion naar voren. Hierop haalde Dries zijn E pion en C paard erbij. Daarna deed Casper zijn D pion twee naar voren en liet Dries hem het centrum bemachtigen door niet te slaan en zijn D pion een vakje naar voren te brengen. Casper bracht zijn D pion nog een vakje naar voren en Dries zijn paard moest uit het centrum. Dries zette zijn  paard voor zijn dame, maar hierdoor stonden zijn stukken redelijk vast. Casper ontwikkelde zijn loper en andere paard nog. Hij wist nog een pion te winnen en beide partijen rokeerden. Hierna dreigde Casper mat, maar Dries hield dit tegen met zijn paard. Dries probeerde nog zijn D pion naar voren te brengen. Casper bracht zijn toren naar lijn 7 en dreigde Dries zijn dame te pakken en schaakmat te zetten. Dries had zijn dame nog kunnen offeren, maar deed dit niet. Hierdoor zette Casper uiteindelijk schaakmat met zijn dame.

 

Pepijn tegen Arjen IQ

Pepijn opende met E4 waarop Arjen de Sciciliaans reageerde. Beide partijen ontwikkelden en Arjen ruilde een paard voor een loper toen vonden beide partijen het niet saai genoeg en gingen ze weinig doen in het middenspel. Arjen rukte in het centrum met zijn paard en wist een pion te winnen. Na een tijdje ruilde beide partijen de torens af om controle te krijgen over een open lijn en gingen ze richting een eindspel met een loper voor Arjen en een paard voor Pepijn. Ze ruilde hun dames en de pion voorsprong van Arjen gaf hem het voordeel van te kunnen aanvallen op 2 fronten. Pepijn zijn koning verdigden op 1 kant en Arjen zijn gobbelde Pepijn zijn pionnetjes op waarna hij een weg voor zijn dame creëerde. Pepijn werd bang en gaf op.

Johan tegen Julian

Johan begon de partij zwaar in het nadeel. Julian maakte gretig gebruik van het recht de klok op 1 uur te zetten en Johan zag hier de lol niet van in. Johan speelde de scotch game en Julian speelde een theoretische opening, waarbij Julian goed uit de opening kwam. Johan keek met een sip gezicht naar zijn stelling en besloot Julians paard te pennen. Julian had hier geen probleem mee en wilde graag van zijn paard af, zodat hij de g-lijn open kon scheuren. Johan was aardig en sloeg Julians paard, waarna Julian aftrok. Johan had hier ervaring mee en wist hier goed mee om te gaan door een tussenschaakje te geven om vervolgens te zeggen: de dood of de gladiolen en met zijn paard naar het centrum te gaan en Julians dame aan te vallen. Julian vond het tijd om Johan eens goed te laten zien wie hier nou de waaghals is en hij offerde met trots zijn dame. Johan vond dit leuk en nam het offer aan, waarna Julian probeerde de climax te bereiken, maar Johan stak daar een stokje voor. Uiteindelijk kon Julian met een serie van aftrekaanvallen de dame van Johan terugwinnen en het materiaal weer even te maken. In het eindspel had Johan een betere positie van zijn stukken en stopte hij de koning van Julian in een kooi waaruit hij niet kon ontsnappen. Dit was reden genoeg voor Julian om op te geven.

 

Robin tegen Wim:

Na een klassieke opening wist Robin Wim zijn dame te pennen. Spoedig volgde daarna een dubbele paardaanval, waardoor Wim ook nog zijn toren kwijtraakte. Daarna joeg Robin Wim zin koning alle kanten op, waardoor Wim steeds meer materiaal verloor en alleen zijn koning nog op het veld had staan. Robin had voldoende materiaal over om Wim mat te zetten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.