Achttal speelt gelijk tegen Leusden

Het achttal heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen Leusden. De partij begon erg matig; Daan zag een zet over het hoofd in de opening en kon daarna snel opgeven. Johan verloor nadat hij wat materiaal achter kwam te staan wat zijn tegenstander vervolgens netjes uitspeelde.

Mick speelde gelijk, hij wist met de witte stukken geen doorbraak te forceren en moest genoegen nemen met remise.

Het stond dus meteen 0.5-2.5 voor Leusden.

Niels en Martin trokken de score weer gelijk; Niels kreeg remise aangeboden, speelde door en zag zijn tegenstander een dame offeren om een pion te laten promoveren. Niels nam het offer aan en wist daarna promotie te voorkomen, zodat hij (met nauwkeurig spel) de winst kon pakken.

Martin en zijn tegenstander speelden een complexe partij, waarbij Martins tegenstander één zet over het hoofd zag, wat direct de overwinning voor Martin betekende.

Dirk zette het team op voorsprong; hij kreeg een offer te verwerken. Zijn tegenstander offerde een kwaliteit om de koningsstelling open te breken. Dirk reageerde daarna te traag met het veiligstellen van zijn positie waardoor er kansen voor zijn tegenstander waren. Die pakte ze niet, zodat Dirk alsnog het materiële voorsprong kon uitbuiten.

Wessel verloor zijn partij, aan het einde van de opening liep het niet lekker en dat wist hij niet meer te repareren.

Tot slot speelde Glory gelijk. In een moeilijk eindspel moest hij 2 losse pionnen beschermen met zijn koning en paard tegen een koning en loper van zijn tegenstander. Een moeilijk eindspel laat op de avond. Theoretisch was het gewonnen, maar de praktijk is toch weerbarstiger. Een remise en dus de 4-4 stand was het hoogst haalbare.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.