Derde viertal speelt gelijk tegen BDSV

Het derde viertal speelde dinsdag gelijk tegen het viertal van BDSV. Voor het Hoevelakense viertal traden Ed, Henry, Jerry en debutant Dries aan.

Dries won verrassend zijn partij. In een gelijkwaardige stelling, offerde zijn tegenstander een pion voor een aanval op de koning. Het kostte Dries zijn dame tegen een toren. Zijn tegenstander vergat echter dat zijn eigen dame ook aangevallen stond, die Dries de volgende zet gratis kon ophalen. Zijn tegenstander gaf ter plekke op.

Jerry verloor zijn partij. In het pionneneindspel verkeek hij zich op de kracht van de pionnen van zijn tegenstander en moest opgeven.

Ed zorgde ervoor dat het halve punt binnen kwam. In de opening won hij snel een pion en daarna ontspon een stevig gevecht om goede posities op het bord. Ed’s koning stond veilig, dat kon zijn tegenstander niet zeggen. Met de zevende rij stevig in handen en zijn lopers in de aanval, wist Ed een mooie mataanval op te zetten. Zijn tegenstander wachtte het niet af en gaf op.

Henry verloor zijn partij. Er lagen kansen, zijn tegenstander was erg hebberig en ging op pionnenjacht. Hij vergat daarbij zijn verdediging waardoor Henry de tweede rij kon bezetten. Mede door tijdnood overzag Henry de situatie niet goed en koos hij de verkeerde voortzetting. Daardoor verloor hij de partij, in plaats van dat hij voor de winst kon gaan.

Over twee weken komt het BDSV viertal naar Hoevelaken voor de rematch (in deze competitie wordt twee keer tegen elkaar gespeeld).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.