Dirk herbstmeister bij interne clubcompetitie

Eigenlijk stond het vorige ronde al vast; Dirk was niet meer te achterhalen voor het einde van het kalenderjaar en is herbstmeister geworden.

De laatste ronde van 2022 leverde wel een paar mooie partijen op. Dirk speelde tegen Johan en dat werd een flink complexe partij. Dirk kreeg in het eindspel volgens de computer kansen, maar ook Johan kreeg een tegenaanval. Omdat Dirk vooral de verdediging dicht hield, vervlogen ook zijn winstkansen en werd het remise.

Daan en Joost hadden ook een erg interessante partij. Het werd een gevecht op de koningsvleugel, omdat het niet duidelijk was wie daar het beste uit zou komen, namen beide spelers genoegen met remise.

Julian en Eleonor maakten er ook een spektakelstuk van. Zij speelde het spel wie de meeste stukken aangevallen kon laten staan zonder te verliezen. Er stonden op een gegeven moment van beide spelers 4 stukken aangevallen en Julian wist daar het beste mee om te gaan en Eleonor mat te zetten, terwijl Eleonor een andere mat aan het verdedigen was.

Dries kreeg kansen tegen Wim. Hij pakte een paar pionnen en wist een toren te pakken die Wim offerde om de koningsstelling open te breken. Toen sloeg het noodlot toe sloeg hij een paard die verdedigd stond door een loper. De kansen keerden en Wim sloeg direct toe met een mat in de opengebroken koningsstelling.

Niels en Glory hadden ook een mooie partij die met wat onnauwkeurigheden van beide kanten in vuur en vlam kwam te staan. Een tactisch spel volgde waar Niels net een pion meer overhield en die naar de overkant kon brengen. Dat was voldoende voor de winst.

Jerry wist Arjen te verslaan. Hij pakte hier en daar een pionnetje, maar de grote klapper was de mataanval die succesvol was. Pepijn wist van Robin te winnen. In een gelijkopgaande partij kreeg Robin iets de overhand. Hij vergat alleen mat achter de paaltjes te verdedigen, wat Pepijn direct aangreep om te winnen.

Tot slot won Jan van Joy. Deze partij was een mooi voorbeeld centrum versus flank. Jan had het centrum gewonnen, maar Joy had vrijpionnen op de damevleugel. De vraag is dan wie er het snelst de ander onder druk kan zetten. Jan was snel genoeg om de vrijpionnen te stoppen en te winnen, waarna hij langzaam maar zeker naar voren kroop om de partij te winnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.