Verslag interne competitie jeugd

Het was een rustige avond zo vlak voor de kerstvakantie. De opkomst viel gelukkig niet tegen.

Evert mocht tegen Pepijn en dat was een maatje te groot voor Evert. Als eerste klaar met hun partij, Pepijn had snel mat kunnen zetten.

En dan mochten er twee spelers uit de pionnenklas meespelen. Eerst Beren met zwart tegen Victor. Dat ging gelijk op tot het eindspel, daar wist Beren mooi mat te geven. Boaz mocht met zwart tegen Bram. Bram zat duidelijk ergens anders, op een onbewoond eiland of zo en was dus niet bij de schaakpartij. Boaz kon daar mooi gebruik van maken maar mat zetten is toch voor een pion-speler wat lastiger, heel veel schaak geven maar langzaam kon Bram weer wat terug komen. Boaz probeerde voor de zoveelste keer een schaakje met een toren, daaromheen stonden ook enkele pionnen, dat bleek dus schaakmat, Boaz won de partij.

Timo speelde tegen Joyce, Joyce was redelijk vlot haar Dame kwijt en verloor teveel stukken, Timo zette daarna redelijk eenvoudig mat.

Quirine mocht tegen Jip, die waren best aan elkaar gewaagd. Quirine kwam een paard voor en wist netjes mat te geven.

Thijs ging tegen Chris. Dat Chris stevig kon spelen bleek wel, Thijs stond eerst een stuk, toen nog een stuk en toen ook nog een dame achter. Dat werd dus te moeilijk om te verdedigen en Chris zette mooi mat.

Arjen speelde tegen Julian. Dat ging eerst gelijk op, maar Julian stond een kwaliteit achter. Een aanval op de koningsstelling van Julian liep stuk en het stond weer redelijk gelijk, Julian had misschien een minder gesloten pionstelling. In het eindspel wisten beide niet de overkant te halen en het werd toen remise. Goed gespeeld door Julian!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.