Dirk pakt koppositie interne clubcompetitie

Martin tegen Johan
Martin en Johan gingen uit de startblokken met beide maar één plan: het centrum veroveren. Alle lopers, paarden, dames en torens schoten uit de startblokken om het midden van het bord onder schot te houden. Het eindresultaat was echter dat geen van beide spelers een definitief voordeel kon opbouwen. Er werden veel stukken afgeruild zonder een beslissing. Nadat alle stof was opgetrokken, bleven er eigenlijk alleen pionnen en één wit paard en één zwarte loper op het veld over als speelmateriaal. Beide spelers zagen in dat hier weinig heil te behalen was en schudde elkaar de hand in het remise.

Dirk tegen Daan
De remise tussen Martin en Johan gaf Dirk de kans om de koppositie van Martin over te nemen. Hij speelde met wit tegen Daan en de partij ging tot het middenspel gelijk op. Daan wist zijn e-pion op de 3e rij te zetten en daarmee Dirks stelling flink onder druk te zetten. Dirk pakte echter de open lijn en een strijd om het centrum startte. Daan dacht met de loper de stelling nog verder op slot te gooien, maar Dirk was precies snel genoeg om de e-pion aan te vallen en te winnen. Daarna duwde Dirk door en wist hij de partij te winnen

 

Mick tegen Jerry
Na in het begin de dames af te ruilen kon Mick nog wel rokeren. Dat gaf Mick nog niet direct een voordeel. In het middenspel wist hij echter met een schaakje een pion te pakken en rustig zijn stelling uit te bouwen. Jerry maakte de fout door zijn torens te ruilen en kwam in een eindstelling met eerst beide nog een paard en daarna alleen de Koningen met een reeks pionnen. Mick speelde dat netjes uit en wist langs de Koning te komen. Jerry gaf toen op.

 

Ed tegen Ruben
De partij ging gelijk op, de zwartveldige loper van Ed had een oogje op de koning van Ruben, nadat ze beide koningskant waren gerokeerd ging Ed in de aanval en duwde zijn pion naar voren. Ruben kon zijn paard op de 6e rank krijgen om een aanval van de dame en toren van Ed te blokkeren. Na in pionnen wisseling kon Ruben zijn toren op de 7e rang krijgen die werd gedekt door het paard om vervolgens de dame van Ed te winnen. Ed gaf op, Ruben won de partij.

 

Wim tegen Rafi
Het was een heel spannende pot dit keer. Wim dacht een fikse aanval op te bouwen, maar Rafi verdedigde goed. Hij viel Wim zijn dame aan met zijn loper, maar Wim wist net nog te ontsnappen door met zijn paard schaak te geven, waarna Wim met zijn dame deze loper weg sloeg. Uiteindelijk wist Rafi door een zwakke plek van wit heen te breken en met behulp van loper, toren en pion Wim mat te zetten.

 

Henry tegen Timo
Henry kwam goed uit de opening. Timo maakte tijdens de partij meerdere fouten waarbij hij stukken verloor. Hierdoor kwam hij te ver achter te staan om nog te kunnen winnen en verloor de partij.

 

Jan Tegen Niels
Was de ruilvariant van het Slavisch damegambiet, waarbij Jan iets beter kwam te staan. Door een voor Jan verkeerde combinatie won Niels  een pion en kreeg een sterk paard op c4. Dit bleek in combinatie met een vrije b pion winnend.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.