Eerste viertal eindigt na zegen op de 2e plek

Het eerste viertal speelde donderdag zijn laatste wedstrijd in Utrecht tegen Paul Keres. Een overwinning was goed voor de 2e plek, een 4-0 overwinning voor het kampioenschap.

De avond leek moeizaam te beginnen, Glory viel in voor Daan en zag dat hij een kwaliteit achter kwam te staan, maar met compensatie. Zijn tegenstander probeerde een pion te verdedigen, die onverdedigbaar bleek. Glory wist daarom materiaal te winnen en wist vervolgens de stelling van zijn tegenstander kapot te spelen en te winnen.

Met een mooie 1-0 op het bord, scoorde Niels de 2-0. Hij kwam in zijn partij geen moment in gevaar en wist uiteindelijk met zijn lopers en paard de stelling van zijn tegenstander kapot te spelen, die geen andere optie meer had dan opgeven.

De titel raakte echter uit beeld, nadat Dirk had verloren. In een complexe stelling, stond hij 2 pionnen voor, maar kreeg een aanval te verdedigen. Dat ging flink wat zetten goed en zijn tegenstander raakte in zware tijdnood. Toch was één onnauwkeurige zet het verschil tussen een lichte voorsprong en gedwongen verlies.

Direct daarna nam Martin remise aan. Martin ging voor de winst en speelde onorthodox. Zijn tegenstander had daar flinke moeite mee en raakte bij het afwikkelen naar een eindspel een pion achter. Het bleef alleen een complexe stelling, waardoor Martin de pion wel voor bleef staan, maar in een stelling terecht kwam waar geen voortgang meer mogelijk was en remise de enige oplossing. Martin speelde dapper door in de hoop dat zijn tegenstander een fout maakte, maar nam remise aan nadat de titel uit zicht was.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.