Eerste viertal heeft titel in eigen hand

Maandag speelde het eerste viertal tegen Bommelerwaard 2. Na de lange reis naar Nieuwaal leek het er allerminst op dat een goed resultaat mogelijk was. Op alle borden was het lastig.

Toch pakte het goed uit. Matteo wist aan bord 4 de stelling van zijn tegenstander binnen te dringen en pionnen te winnen. Het zorgde ervoor dat de stelling van zijn tegenstander onhoudbaar bleef.

Daan had een strakke partij aan bord 3 en stond steeds comfortabel. Toch leek het naar een remise af te wikkelen. De afwikkeling gaf Daan alleen een makkelijk te winnen eindspel, waar hij zijn tegenstander via zetdwang wist te verslaan.

Dirk kwam niet goed uit de opening aan bord 2 en keek snel tegen een pion achterstand aan. Hij bleef verdedigen en zoeken naar manieren om terug te komen in het spel. Zijn tegenstander vond de kritieke voortzetting niet en kwam in tijdnood. Dirk profiteerde daar optimaal van en won alsnog.

Niels had ook een lastige partij. Hij werd flink onder druk gezet aan het eerste bord, maar de aanval van zijn tegenstander wist net niet door te breken. Met 2-0 op de borden, wachtte zijn tegenstander eerst het resultaat van het tweede bord af. Toen dat in winst voor Hoevelaken eindigde, nam hij remise aan.

Vrijdag speelt het team de laatste wedstrijd tegen Laren. Een gelijkspel is voldoende voor de titel, maar Laren is een erg sterke tegenstander.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.