Familietoernooi 2023

Vrijdag 2 juni was het jaarlijkse familietoernooi. We mochten veel families begroeten, waaronder één team dat bestond uit 3 generaties. Hun teamnaam was ook: Three Generations. Het toernooi werd mogelijk gemaakt door Bakkerij Toebast, die voor heerlijke taarten zorgde.

In de PRO klasse tekende zich een felle strijd af tussen Geb, Gob en Job (Gerben, Glory en Joy) en De Daggoes (Jesse, Matteo en Julian). Geb, Gob en Job leken voor de overwinning te gaan; ze versloegen De Daggoes.

Er kwam echter een kentering in de strijd; Geb, Gob en Job speelden gelijk tegen Team Unknown (Niels, Rafael en een invaller, hier Eleonor). Daarna wist Het Manhattan Gambiet (Dries, Martin en Pieter) te winnen van Geb, Gob en Job, waardoor De Daggoes er met de eerste prijs vandoor gingen. Geb, Gob en Job hadden nog wel taart, want ze bleven Het Manhattan Gambiet een half punt voor.

In de AM klasse waren De Schekers (Arjen, Boaz en hun vader Pieter) oppermachtig en wonnen alle partijen. De strijd om de tweede plek werd in de laatste ronde beslist tussen nog twee familieteams. Hokkahey (Khynan, Skylar en hun vader) en De Schaakfamilie (Joyce met broer Thomas en vader Maurice) streden om de derde plek en De Schaakfamilie moest winnen om de tweede plek te pakken. Het werd 1-1, met de wedstrijd tussen beide vaders (en dus beide volledige teams omdat jongere spelers mogen helpen) nog bezig was. Uiteindelijk ging de overwinning naar De Schaakfamilie, die iets koeler bleef onder de absolute tijdsnood die na bijna 20 minuten schaken ontstond.

Klik hier voor de foto’s.

De eindstand van de PRO klasse:
1. De Daggoes
2. Geb, Gob en Job
3. Het Manhattan Gambiet
4. Team Unknown
5. Team Pepijn
6. Mag Geen Naam Hebben

De eindstand van de AM klasse:

Nr Naam
1 De Schekers (AM)
2 De Schaakfamilie (AM)
3 Hokkahey (AM)
3 De Gruwe Leeuwen (AM)
5 De Eenhoorns (AM)
5 De Matties (AM)
5 Three Generations (AM)
8 SC Taart (AM)
9 De Heuveltjes (AM)
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.