Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi leukste toernooi van het jaar!

Sponsoren: Minicar-Parts en Bakkerij Toebast.

Dat was de conclusie van veel deelnemers en begeleiders van schaakverenigingen uit de regio bij het 45e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi op zaterdag 25 maart. Met 101 deelnemers was het toernooi helemaal volgeboekt. Het toernooi werd geopend wethouder van sport Audrey Rohen door aan de eerste speeltafel de pion op e2 naar e4 te verplaatsen.

Er waren prijzen in vijf categorieën te winnen. De verenigingscompetitie werd voor het eerst gewonnen door Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn. Deze sterke vereniging kwam al een paar edities net te kort, maar nu scoorden de beste vijf schakers van deze club gemiddeld 9.4 punt van de maximaal haalbare 12 punten. Een ongekend gemiddelde. Tweede was Schaakstad Apeldoorn dat ook voor het eerst meedeed en 8.6 punt gemiddeld haalde en SV Hoogland was derde met gemiddeld 7 punten per speler.

In de overige categorieën streden de schakers voor individueel eremetaal. In de A/B categorie ging de strijd tussen Oscar Adams (Schaakstad Apeldoorn) en Polle van Arendonk (Magnus Leidsche Rijn). Adams wist deze strijd te winnen door 11 punten te scoren, 1 meer dan Van Arendonk. Derde werd Leon Elfrink (Oud Zuylen Utrecht) die met een ijzersterke laatste ronde net het podium wist te behalen.

In de C-categorie ging de overwinning naar Gilead van Duuren (BDSV). In een bloedstollende laatste ronde scoorde hij een punt meer dan nummer twee Lode de Jong (Moira-Domtoren), wat precies genoeg was voor de overwinning. De derde plek ging naar Ryan Ramdien van Magnus Leidsche Rijn, die met een goede laatste ronde de derde plek op weerstandspunten wist te behouden.

In de D-categorie was het niet spannend om de eerste plek. Mylo Georgopoulos, ook van Magnus Leidsche Rijn, was veel te sterk. In de eerste ronde speelde hij nog een keer gelijk, maar daarna won hij 11 wedstrijden en eindigde hij 2.5 punt voor nummer 2 Max de Kleijn van Moira-Domtoren. De Kleijn behaalde de tweede plek door een sterke laatste ronde. Dat gold ook voor Evan Los (SV Voorschoten) die de derde plek veroverde.

In de E-categorie won Leandro van Pareren (Muider Schaak Kring). De jonge schaker wist 10 partijen te winnen en dat was 1 meer dan Paul Nguyen (Magnus Leidsche Rijn) en Lucas Tinholt (Schaakstad Apeldoorn). Nguyen behaalde de overwinningen tegen sterkere tegenstanders, waardoor hij tweede werd en Tinholt derde.

Boaz van der Schee was de beste Hoevelaker die daarmee 7e werd in de E-categorie. Pepijn Brinksma behaalde met 7 punten de 9e plek in de C-categorie. Tot slot viel Chris Pleizier in de prijzen door met 6 punten de 14e in de E-categorie te behalen.

Einduitslag van het toernooi

Klik hier voor foto’s (Jerry Scheerder)

Klik hier voor de foto’s van De Veense Courant (Aart Guliker)

Klik hier voor de foto’s van Nijkerk.nieuws.nl (Ely Hackmann)

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.