Hoofdwortels tegen de Winterpenen

Ja het was eindelijk weer zover na twee jaar corona-blokkades. Het grote Meesters(Hoofdwortels) tegen de leerlingen(Winterpenen) toernooi.

Natuurlijk goed voorzien van sinterklaas snoepgoed en chocolademelk. Wat de meesters tegenviel was de tegenstand, waar normaal de leerlingen kwistig hun stukken uitdeelden speelden ze nu over het algemeen voorzichtig.

Het duurde dan ook even voordat de Hoofdwortels de eerste twee punten binnnensprokkelden 2-0, maar de Winterpenen kwamen daarop terug voornamelijk dankzij Matteo, 2-2.

Guo Nian dacht nog de Hoofdwortels in de war te kunnen brengen door stukken van snoep te voorzien… niet dus. De hoeveelheid suiker in de Winterpenen gaf veel drukte maar maakte dat de Winterpenen zich moeilijker konden concentreren (listige strategische zet van de Hoofdwortels natuurlijk.)

En zo ging het redelijk gelijk op 4-3, 4-4, 5-4, 5-5… maar toen kamen er wat meer partijen in het eindspel en begonnen de Hoofdwortels aan een eindspurt. 17-13 de eindstand.

Weer een heel seizoen dat de Winterpenen nederig moeten bekennen dat de Hoofdwortels sterker waren in dit Sinterklaastoernooi.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.