Interne jeugdcompetitie: stap 2 tegen de wereld

Door Jerry

Enkele spelers naar de schaak-off, enkele spelers ziek of meer belangrijke dingen te doen. Dus weinig deelnemers … wat te doen. Er waren toevallig 6 stap 2 spelers en 6 ‘overige’ spelers. Dus werd het een avond “Stap-2 tegen de wereld”.

Indeling:
Jip – Thijs 0-1
Guo Nian – Quirine 1-0
Victor – Evert 0-1
Roel – Pepijn 0-1
Chris – Pieter 0-1
Patrick – Bram 0-1

Guo Nian raakte in het begin een toren kwijt maar wist er ook een van Quirine te winnen. Beide spelers raakte ook hun dames kwijt, dus ging redelijk gelijk op naar het eindspel, tot Guo Nian wist te promoveren en uiteindelijk mat te zetten.

Victor was niet zo zuinig op zijn stukken. Een verdrietige loper was snel weg. Een verlaten toren daarna ook. Bijna mat achter de paaltjes en alleen op te heffen door een dame ertussen te zetten, da’s pech, dame weg. Evert had toen nog stukken zat en plots gaf ie daar netjes mat.

Chris en Pieter waren rustig aan het spelen, beide netjes uit het begin gekomen maar in het middenspel nam Pieter toch wat voorsprong. En dat het wat rustiger was gaf Pieter schijnbaar voldoende concentratie om uiteindelijk netjes mat te zetten.

Jip raakte snel een toren kwijt tegen Thijs. Thijs raakte daartegen zijn dame kwijt. Dus moest hij goed opletten. Jip zette schaak met zijn dame (maar die stond niet gedekt, grote schrik bij Jip, op dat moment was er een mat in twee ook mogelijk) maar Thijs zette zijn koning weg in plaats van de dame te pakken…gelukje voor Jip. Het leek er een tijd op dat Jip dit toch ging winnen, maar … 1 pion van Thijs liep dapper naar de overkant en werd een nieuwe dame. Jip lette daar net niet genoeg bij op kwam in de knel te zitten en zijn koning werd mat gezet.

Patrick wist redelijk vlot enkele belangrijke stukken van Bram te pakken (toren, loper…) en daarna snel mat te zetten. Duidelijk ook winnaars van de snelste partij van de avond.

Roel moest tegen Pepijn. Roel verliest best wel wat stukken maar wist toch nog stand te houden. Pepijn miste de mogelijkheid om de dame van Roel te slaan. Maar het gebrek aan materiaal gaf Roel te weinig voor de verdediging en het werd een nette mat voor Pepijn.

Stap 2 heeft dapper gestreden maar ging bijna volledig onder. Mooie prestatie van Guo Nian.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.