Joost Marcus prolongeert Veteranentitel

Bron: http://www.sgs-schaakbond.nl/?p=2766

Net als vorig jaar werd het gevecht om de titel van SGS Veteranenkampioen een tweestrijd tussen Evert Aalten (Rivierenland/Oud Zuylen) en Joost Marcus (Ons Genoegen/Hoevelaken). Laatstgenoemde trok vorig seizoen in een barrage aan het langste eind. Ook dit seizoen leken beide spelers op een barrage af te stevenen. Het gat met de rest van het veld was met ingang van de laatste ronde al te groot, en onderling stonden beiden op evenveel punten, mede door hun onderlinge remise in ronde 6.

In ronde 7 was de opdracht voor beide spelers dus winnen. Antoon van Aken (Laren) was echter niet van plan hier zomaar aan mee te werken. Hij bouwde met wit tegen Evert de stelling dicht, en de kampioenskandidaat moest in remise berusten. Joost zag zijn kans schoon, kwam een pion voor tegen Rob van Praag (ZZ Combinatie) en wist het voordeel om te zetten in een punt. Geen barrage dus nodig ditmaal, en de wisselbeker (die Joost in Amersfoort had laten staan – een voorgevoel?) kan blijven in huize Marcus.

Harm Verbeek (Oud Zuylen) verdedigde zijn derde plaats met succes na zijn overwinning op René Vercoutre (Zeist). Wim Sliep (HSG) won tegen Jon Kamphuis (Moira-Domtoren) en kwam zo op 50% terecht; gezien zijn rating een zeer fraaie prestatie!

Rest mij de deelnemers te bedanken voor hun inzet dit toernooi, en medewerking bij het vooruitspelen/inhalen van wedstrijden. Ook Ernst de Reus bedankt, die ervoor zorgde dat de veteranen terecht konden bij de thuiswedstrijden van En Passant.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=237

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.