Joost Marcus wint HSG kampioenschap

Vrijdag 19 juni was de afsluiting van het schaakseizoen bij het Hoevelakens Schaakgenootschap met het zevende HSG Kampioenschap. Er waren 14 deelnemers bij dit snelschaaktoernooi. Na 11 rondes was Joost Marcus de beste. Hij behaalde 10 punten, 1 meer dan Dirk Veldhuizen, die de 2e plek opeiste en 1.5 punt meer dan Daan en Gerben van Pel die samen derde werden.

De vier schakers bleken onderling uit te gaan maken wie er met de titel vandoor zou gaan. In de onderlinge duels bleek Marcus de beste. Hij zou bijna alle tegenstanders hebben verslagen, maar maakte een technische fout bij het promoveren van een pion. Daarop claimde Daan van Pel de partij. Ondanks deze nederlaag was Marcus de sterkste speler van de avond en de terechte winnaar. Door van beide broers Van Pel te winnen, legde Veldhuizen beslag op de 2e plek. Het onderlinge duel tussen Daan en Gerben bepaalde wie de 3e plek opeiste. De wedstrijd eindigde in gelijkspel en daarmee werden ze gedeeld derde.

De vijfde plek werd gedeeld door Kevin van Brummelen en Tim de Jongh. Van Brummelen viel in voor een schaker die onverwacht het toernooi moest verlaten en zette een knappe reeks overwinningen neer. Zijn achterstand was net te groot om op het podium te komen. De Jongh verspeelde teveel punten tegen de schakers die op het podium stonden.

Eindstand na 11 rondes:
1. Joost Marcus 10 punten
2. Dirk Veldhuizen 9 punten
3. Daan en Gerben van Pel 8.5 punten
5. Tim de Jongh en Kevin van Brummelen 7 punten
7. Jerry Scheerder en Arco Floor 5 punten
9. Robin Nellestein, Dennis ter Haar en Henry van den Bor 4 punten
12. Wim Hoebe, Job Geytenbeek en Hassan Arghandawi 2 punten

 

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.