KNSB competitie: eerste en derde team verliezen

Afgelopen zaterdag was de eerste keer dat het Hoevelakens Schaakgenootschap meedeed met de KNSB competitie. In samenwerking met PSV DoDO (uit Putten) en BDSV (uit Barneveld) strijden verschillende Hoevelakers mee in de verschillende teams.

Het eerste team speelt in de 3e klasse en heeft het al een paar jaar zwaar. In de eerste ronde was er een zwaar bevochten gelijkspel tegen USV, nu kwam Lonneker op bezoek.
Dirk speelt in dit team mee en had zijn dag niet, hij blunderde een toren waarna er niets anders opzat dan opgeven. Het team verloor uiteindelijk met 3.5-4.5.

Het derde team had het zwaar. Daan en Niels wisten hun partijen mooi te winnen. Daan duwde met wit zijn tegenstander van het bord en Niels wist twee pionnetjes te winnen in ruil voor een aanval op zijn koning. Die aanval wist hij gemakkelijk af te slaan. Mick had een baaldag. Hij stond erg goed, maar wist het niet uit te spelen en verloor. Het team verloor echter in de tijdnoodfase; Erik en Nerijus hadden al verloren, maar Hans en Johan speelden dapper door en stonden er prima voor totdat ze met een paar fouten beide verloren.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.