Martin Veldhuizen naar landelijke finale Schaak-Off

Vrijdag heeft Martin Veldhuizen zich in Arnhem geplaatst voor de landelijke finale van de Schaak-Off in Amersfoort op 30 oktober. Hij won zijn poule overtuigend en wist zich daarmee te kwalificeren.

Vier weken geleden werden in Hoevelaken één van de kwalificatierondes voor de Schaak-Off gespeeld. Bij de Schaak-Off worden spelers in poules van 4 ongeveer even sterke schakers ingedeeld. De winnaars van de verschillende poules gingen door naar de regionale finales. Daar werden vrijdag met hetzelfde format tickets verdeeld voor de landelijke finales in het Denksportcentrum Amersfoort op 30 oktober.

Vanuit Hoevelaken deden vier schakers mee aan de Gelderse finale in Arnhem. Martin Veldhuizen speelde in de tweede poule en wist zich na twee rondes al zeker van de finale. De derde ronde was een formaliteit, maar ook deze wedstrijd wist Veldhuizen te winnen.

Verder deden Ed Mönch, Rafi Mohamed en Julian van Hamersveld mee. Mönch was dichtbij een finaleplek. Hij had één partij gewonnen en één verloren en hij moest de derde ronde winnen om zich te plaatsen voor de finale. Dit leek te gaan lukken, maar op het einde wist hij de partij niet af te maken, waardoor hij strandde.

Mohamed leek wat last te hebben van de spanning en wist daardoor slechts een half punt te scoren. Van Hamersveld was niet helemaal scherp aan het einde de week en kon geen potten breken.

Klik hier voor de foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.