Ronde 16 interne jeugdcompetitie; strijd om de koppositie

Door Jerry

 

Er was volle bak strijd om de koppositie in de interne jeugdcompetitie.

Pepijn en Julian gingen gelijk op. Het ene na het andere stuk werd geruild.

Julian opperde nog “dus we gaan voor een pionnen eindspel?”, en zo geschiedde, Julian dacht dat hij dat wel kon winnen. Maar op het moment dat zijn pion bijna promoveerde werd zijn koning schaak gezet…en die kon door dezelfde pion niet meer weg, mat!

 

Arjen en Matteo waren ook aan elkaar gewaagd. Omdat de partijen van de sterkere jeugdspelers best wel langer duren is er besloten om ze met een klok te laten spelen.

20 minuten + 5 seconden increment. Dat bleek maar goed ook, tegen het eind waren die 5 seconden extra telkens welkom. Matteo wist in het eindspel met beide alleen nog 5 pionnen het beste het uit te spelen. Hij promoveerde zijn pion naar een Dame en Arjen gaf snel daarna op.

 

Max tegen Patrick leek gelijk op te gaan, Max wist echter in het eindspel netjes te een pion naar Dame te promoveren. En vlot daarna mat.

 

Evert en Thijs zou best een gelijkwaardige partij KUNNEN zijn. Maar Evert walst rustig over Thijs heen, slachtpartij en snel mat.

 

Jip kwam flink wat stukken achter tegen Stijn, Stijn wist echter niet goed zijn stukken in te zetten. Met alleen een koning moest Jip flink aan de wandel, maar dat hielp hem wel.

Door de tijd (hun partij duurde het langst) werd er besloten dat Stijn op punten ruim voorstond en gewonnen had.

 

Chris mocht tegen Anir. De stap 1 speler hadden tot nu toe al veel vuurwerk laten zien, dat lukte nu bijna weer, Anir raakte zijn Dame kwijt maar Chris sloeg met zijn Dame een gedekt stuk dat zag Anir niet en Chris mocht zijn Dame houden. Uiteindelijk won Chris met een mooie mat.

 

Vince een van de stap-1 spelers mocht tegen Guo Nian. Dat ging redelijk gelijk op tot Guo Nian dacht even schaak te zetten, even stilte van beide heren, nog eens kijken, hé het is mat…

 

Boaz als jongste speler mocht tegen Joyce. Joyce was schijnbaar niet bij de partij deed net wat ongelukkige zetten en Boaz speelde het netjes uit. Met een röntgen aanval op de koning werd de dame gewonnen, en enkele zetten later netjes mat gezet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.