S.V. de Cirkel maatje te groot voor achttal

Vrijdag was de tweede wedstrijd van het achttal. Thuis ontving het team S.V. de Cirkel uit Ede. Op papier was het een sterke tegenstander en dat bleek ook in de praktijk.

Mick speelde een hele open partij en kreeg ook een mooie kans om voor te komen staan. Hij en zijn tegenstander mistte een rokade met schaak die alle problemen op zou lossen. Uiteindelijk verloor hij.

Matteo speelde gelijk. Hij had met zwart een taaie pot waar weinig uit te halen was, waardoor hij genoegen moest nemen met remise. Ook Niels speelde gelijk, zijn partij kwam ook helemaal vast te zitten. Klein gelukje op het einde; zijn tegenstander had nog een mooie kans toen hij remise accepteerde. Ook Johan speelde gelijk. Hij kwam erg goed uit de opening, maar kwam het eindspel met een pion achterstand in. Hij keepte dat heel netjes en scoorde een half punt.

Jan maakte een fout in het begin van het spel en liep de hele partij achter de feiten aan. Hij probeerde het nog wel goed te maken, maar het lukte niet. Daan had een hele mooie partij, maar gaf het op het einde helemaal weg en Glory speelde een gambiet waarin hij de hele partij moest verdedigen om zijn voorsprong vast te houden. Uiteindelijk beukte zijn tegenstander door de stelling heen. Hetzelfde gebeurde bij Dirk. Een hele complexe partij eindigde toen Dirk geen goede zetten meer wist te vinden.

De uitslag was 1.5-6.5.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.