Spanning tot het einde bij 44e Jeugdsnelschaaktoernooi

Met dank aan onze hoofdsponsor:
RJJ Keukens
en onze sponsor
Bakkerij Toebast

Zaterdag 26 maart organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het 44e Open Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi. Het toernooi werd geopend hoofdsponsor Roeli Jansen-Jansen van RJJ Keukens. Zij verrichtte de eerste zet aan het eerste bord, waarmee zij het toernooi aftrapte.

In alle categorieën bleef de strijd tot en met de laatste rondes spannend. Bij de A/B categorie ging de strijd de hele middag tussen Jelle Smit van DBC en Polle van Arendonk van JSC Magnus Leidsche Rijn. Smid wist 11 punten te behalen, een half puntje meer dan Van Arendonk. De strijd om de derde plek was ook ongemeen spannend. Drie schakers eindigde met 8 punten, Julian Mac Gillavry ging er met de 3e plek vandoor omdat hij deze punten tegen sterkere tegenstanders had behaald (hij had meer weerstandspunten).

In de C-categorie was Max de Vreugd Pezo (Caissa/VAS) duidelijk de sterkste. Hij veroverde 10.5 punten, twee meer dan de nummer 2 Nathan Adams van BDSV. Adams bleef Gustav ten Kate van de Laarnse Schaakclub een half puntje voor en die bleef op zijn beurt de beste Hoevelaker, Julian van Hamersveld, een half puntje voor

In de D-categorie was Marnik Woldhuis (Hilversums Schaakgenootschap) de sterkste, hij scoorde, net als Smit, maar liefst 11 punten. Daarmee bleef hij Andy Lei van Schaakclub Zeist 1 puntje voor. Jelle Tennekes van SV Hoogland werd op weerstandspunten derde.

In de E-categorie behaalden de eerste twee schakers beide 8.5 punt. Maar op weerstand werd Paco Vos van Steenwijk (DBC) eerste voor Dhruv Patil (Moira-Domtoren). Er waren vier spelers met 8 punten en Job van Weel, ook van Moira-Domtoren, had de meeste weerstandspunten en werd derde.

Er vielen ook verschillende Hoevelakers in de prijzen. Naast Van Hamersveld werd Rafi Mohamed 8e in de C-categorie, Joyce Breedijk 9e in de E-categorie, Evert van Dasselaar 11e in de D-categorie en Thijs van den Heuvel 12e in de D-categorie.

De verenigingsprijs ging dit jaar voor het eerst naar DBC uit De Bilt. Vooral in de laatste ronde wist deze club veel punten te scoren en de concurrentie voorbij te vliegen naar een verdiende eerste plek. BDSV uit Barneveld werd 2e, een half puntje voor de Larense Schaakclub. Het Hoevelakens Schaakgenootschap moest met de vierde plek genoegen nemen.

Klik hier voor de foto’s

Uitslagen individueel

Uitslagen clubs

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.