Sprookje bekerteam uit

In de kwartfinale van het SGS Bekertoernooi is er een einde gekomen aan de mooie reeks van het bekerteam. In Bunschoten verloor het team kansloos van En Passant. Martin redde de eer met een gelijkspel.

Het team kwam “snel” op achterstand. Gerben speelde tegen Richard Vedder en bleek niet opgewassen tegen deze sterke speler. Hij werd systematisch naar achter gedrukt en kon opgeven.

Martin leek het tij te gaan keren, nadat hij een stuk cadeau kreeg van zijn tegenstander Robin Reichardt. Reichardt stond met zijn pionnen zo goed, dat Martin een stuk moest gaan teruggeven om een vrijpion tegen te houden. Hij bood daarop remise aan en dat werd geaccepteerd.

Tim en Dirk streden door tot diepe tijdnood. Tim had een prima opening, maar kon in het middenspel geen kansen creeeren. Zijn tegenstander Jasper Reichardt zorgde dat hij met een prima spel steeds meer druk opbouwde en vervolgens won.

Dirk was de laatste die verloor. Hij speelde tegen Dick de Graaf. In een complexe stelling had De Graaf initiatief. Dirk wist zich steeds te redden en had kansen om de stelling weer helemaal gelijk te trekken. In absolute tijdnood was er wellicht een kansje, maar dat overzag Dirk met nog seconden op de klok.

Het bekersprookje is daarmee uit. De kwartfinale is het beste resultaat van dit bekerteam ooit en het team mag trots zijn op zijn prestaties dit seizoen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.