Thriller aan het einde Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi

Zaterdag 1 april organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het 41e Open Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi. Dit jaar was het toernooi te gast in de Rehoboth van de Hervormde gemeente in Hoevelaken. Er waren 73 deelnemers.

Het toernooi werd geopend door dominee Thijs van Meijeren. Hij legde het verband tussen de kerk en schaken, waarna hij het toernooi opende door de eerste zet te verrichten aan het eerste bord.

Sinds lange tijd was er weer een speler van Hoevelaken die op het podium stond: Jelle Bloemendaal werd in de C-categorie 3e. Verder viel Matteo de Haan met een knappe 5e plek bij de E-jeugd in de prijzen. Nubel el Mourabit werd 10e in de D-categorie.

De jongste schakers (de E-categorie, kinderen geboren in 2007 en daarna) zorgden voor een heuse thriller. Fabian Rijken (BDSV) ging de laatste ronde in met 1 punt voorsprong op 4 achtervolgers. Max de Vreugt Pezo (VAS) en Polle van Arendonk (JSC Magnus Leidsche Rijn) wisten hem in de laatste ronde nog te achterhalen en zo eindigden deze 3 schakers met 9 uit 12 punten. Onderlinge resultaten gaven geen uitsluitsel voor de 1e plek, waardoor er werd gekeken naar de score in de laatste ronde. Hierdoor werd Fabian Rijken derde. Omdat Max de Vreugt Pezo een punt meer had gehaald dan Van Arendonk, werd hij eerste en Van Arendonk tweede.

In de D-categorie was het duidelijk wie de beste was: Rafael Goudriaan (ook van VAS) won met 2 punten voorsprong op de nummers 2 en 3. Pelle Nagelkerke (SV Huizen) werd op grond van de score in de laatste ronde 2e voor en Thijn Grootendorst (DBC).

In de C-categorie stond er een schaker van Hoevelaken op het podium: Jelle Bloemendaal werd derde. De categorie werd gewonnen door Cedric Kerkmeester (SSV Klim-Op) met een monsterscore van 11 punten. Tweede werd Marieke van Essen (De Pion) op 2,5 punt achterstand.

Bij de B-jeugd was Kelvin Kanne de sterkste. Vorig jaar won hij nog de D-categorie. Tweede werd Wayan Prins (Vegtlust), voor Mart Woudenberg (En Passant). Woudenberg kwam een slechte start te boven en scoorde in de 2e helft van het toernooi maximaal.

In  de A-categorie gingen Jacco Heij en Erik van Capellen (beiden van BDSV uit Barneveld) aan de leiding. Heij scoorde in de laatste ronde 2.5 punt, terwijl Van Capellen niet scoorde. Hierdoor wist Heij deze categorie te winnen. Leendert Hartevelt (ook BDSV) profiteerde optimaal en wist met een goede laatste ronde de 2e plek te pakken, voor Dominggus Paays (SV Krimpen)

De verenigingsprijs ging dit jaar naar BDSV, dat veel te sterk was voor de concurrentie.

Het toernooi was een succes en dit kon alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers die het toernooi in goede banen leidden en de sponsors die het toernooi mogelijk hebben gemaakt.  Wederom hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Klik hier voor de alle uitslagen van het toernooi

Klik hier voor de foto’s

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Jac Hensen Mannenmode
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.