Verslag 42e Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi

Zaterdag 24 maart organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap het 42e Open Hoevelakens Jeugdsnelschaaktoernooi. Dit jaar was het toernooi te gast in de Rehoboth van de Hervormde gemeente in Hoevelaken. Er waren 68 deelnemers.

Het toernooi werd geopend door voorzitter van HSG Arco Floor. Hij legde er de nadruk op dat schaken een gezellige sport is en dat na een fout je altijd kunt terugkomen.

Er vielen dit jaar 4 Hoevelakers in de prijzen: Jelle Bloemendaal werd knap 2e in de B-categorie, Nubel el Mourabit wist een 10e plek in de D-categorie te veroveren, Ensar Caliskan werd 8e in de E-categorie en Julian van Hamersveld werd 10e in de E-categorie.

In de A-categorie was Robin Reichardt (En Passant, Bunschoten) duidelijk de beste, hij won 9 maal en speelde 2 maal gelijk. Tweede werd, net als vorig jaar Leendert Harteveld (BDSV Barneveld) en derde werd Szabi Buzogany (SV Hoogland).

Ook in de B-categorie was er een duidelijke winnaar: Wayan Prins (Vegtlust Maarssen) won de groep (hij was vorig jaar 2e), voor Jelle Bloemendaal. Derde werd Frank Woudenberg (En Passant).

De C-categorie werd gewonnen door Rafael Goudriaan (Caissa Amsterdam / VAS). Hij had een ruime voorsprong op de nummer 2 (Lennaart Pols (SV Krimpen aan den IJssel) en Vitto van Leeuwen (DBC De Bilt).

In de D-categorie was het erg spannend tot en met de laatste ronde. Uiteindelijk ging Jule Cordes (Caissa/VAS) er met de titel vandoor. Zij had slechts een half puntje voorsprong op Evi Maris (W.S.G. Winterswijk) en een puntje voorsprong op nummers 3 en 4 (Fabian Rijken, BDSV en Peter Nitrauw SG Amersfoort). Rijken werd derde op weerstandspunten (hij had sterkere tegenstand in het toernooi getroffen dan Nitrauw).

Tot slot de E-categorie. Daar ging Lauri Maris (W.S.G. Winterswijk) er met de titel vandoor, voor Michael Veldhuizen (Schaakclub Zeist) en Daniël Bos (SV Huizen).

De verenigingsprijs ging dit jaar naar En Passant, dat met de 5 best scorende spelers 1.5 punt meer had gehaald dan de Schaakvereniging Huizen.

Het toernooi was een succes en dit kon alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers die het toernooi in goede banen leidden en de sponsors die het toernooi mogelijk hebben gemaakt.  Wederom hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Klik hier voor de einduitslag

Klik hier voor de foto’s

Het toernooi kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze sponsoren:
Keurslager Steltenpool
Van Straalen kappers
Eetcafé de Wiekslag
Bakkerij Toebast

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.