Verslag IC jeugd 26 januari 2024

Timo speelde tegen Stijn. Timo kwam snel een pion voor te staan en even later een loper. Het binnenhalen van stukken ging gestaag door en Timo wist ook nog te promoveren.Uiteindelijk zette Timo netjes mat.

Joyce speelde tegen Thijs. Thijs werd vermoedelijk erg afgeleid want hij gaf zijn stukken zo snel weg dat het wel weggeefschaak leek. Joyce zette snel daarna mat.

Chris speelde tegen Evert. Dat begon redelijk gelijk op maar Evert speelde net wat scherper en wist met twee stukken voorsprong netjes mat te zetten.

Pepijn speelde tegen Matteo. Dat was voor Pepijn een maatje te groot, redelijk snel stond hij zoveel materiaal achter dat hij opgaf.

Julian speelde tegen Arjen. Dat ging een hele tijd gelijk op tot in het eindspel. Arjen wist de partij te winnen.

Jip speelde tegen Ezra. Tot aan het eind was het spannend. Ezra had nog twee pionnen, Jip 1. Verder had Ezra nog een loper en Jip een paard.Ezra promoveerde eerst maar verzuimde om de pion van Jip tegen te houden. Ook de dames afruilen ging hij niet voor.Jip wist geen gebruik te maken van zijn dame. Ezra wist de tweede pion te promoveren tot dame en met de twee dames zette hij uiteindelijk mat.

Anir speelde tegen Roel. Roel was goed bezig, een mooie paardvork, en hij had  een loper te pakken, dus Roel stond in het eindspel twee stukken voor maar Anir wist het over te halen een remise te accepteren.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.