Wessel tegen Niels
De spelers kwamen net als eerder dit seizoen terecht in de Panov-variatie van de Caro Kann. Niels wist net iets accurater te spelen en, gebruikmakend van een op e3 geplaatste loper, kreeg hij een zeer licht voordeel. In plaats van te gaan voor een ietwat passieve stelling met gelijk materiaal, besloot Wessel een pion te offeren om zijn stukken te activeren. Niels wist de goede zetten te vinden, maar hij bleef onder druk staan en Wessel wist langzaamaan meer stukken in de aanval te krijgen. Niels dacht een groot voordeel te halen toen hij een paard van Wessel wist op te sluiten, maar het was Wessel die deze keer alle juiste zetten wist te vinden. Niels zag vervolgens een idee van Wessel over het hoofd, en toen hij uiteindelijk het paard sloeg bleken zijn donkere velden intussen zo zwak dat mat onvermijdelijk was.
Matteo tegen Dirk
Dirk speelde de Franse verdediging en hij zette veel druk op Matteo’s pionnen. Matteo verdedigde dit, maar gaf in het proces zijn loperpaar op, terwijl Dirk deze behield. Dirks dame was niet tactisch geplaatst, waardoor Matteo op een goede manier uit een lastige positie wist te komen. Matteo duwde zijn pionnen aan de damesvleugel naar voren, waarna hij Dirks dame en toren onder druk zette. Dirk moest zijn toren opofferen voor een paard, maar Matteo hield hier een verloren pion en een slechte pionstructuur aan over. Matteo wist het roer aan zijn hand te zetten en na een foutje van Dirk won hij een belangrijke centrumpion, waarna Matteo een klein voordeel kreeg. Matteo speelde het eindspel foutloos uit en won de partij.
Wim tegen Dries.
De partij ging direct al in het begin niet zoals Wim het bedoeld had. Dries zette h6, nog voor Wim d3 zette om zijn loper achter het paard te zetten. Spoedig sloeg Dries twee pionnen weg, terwijl Wim pas na vele zetten een stuk sloeg, respectievelijk een loper en een paard. Dank zij niet goed opletten raakte Wim ook nog zijn dame kwijt. Geleidelijk aan kwam Wim hoe langer hoe meer klem te staan door een zeer hinderlijke loper. Wim had wel een loper op de bruine diagonaal staan die daar volkomen nutteloos stond. Uiteindelijk zette Dries Wim mat met behulp van toren dame en loper.
Michiel tegen Pepijn
De partij begon door alle stukken te ontwikkelen en rustig op te bouwen, nadat de kleine stukken waren ontwikkeld ging Michiel de aanval in met zijn paarden, maar hij kon hier niet veel mee en Pepijn verdreef zijn stukken, hierdoor bouwde Pepijn een aardig tempo op en nam hij het initiatief Pepijn zette en penning op de paard naar een koningin en viel deze aan, na een aantal geruilde stukken stond Pepijn een toren, voor Michiel ging hierna voor de aanval en won een loper. Hij ging door met deze aanval op Pepijn zijn koning, maar kwam in een vaste positie waar beide partijen weinig konden. Pepijn nam hierna het initiatief door een doorbraak te maken aan de andere kant en Michiel zijn koning bijna mat te zetten. Slechts 1 zet van mat af zag Pepijn een vitale pion over het hoofd en zette Michiel mat.
Simon tegen Johan
Het was lang een spannende partij. Johan kwam echter een pion voor te staan, en Simon kon in de tegenaanval geen compensatie vinden. Na alle stukken afgeruild te hebben bleek Johans overgebleven pionnenketen van H7 t/m E5 te sterk voor Simons paard. Toen door een inschattingsfout het laatste paard van Simon sneuvelde was het al snel over. Johan heeft gewonnen.
Henry tegen Jerry
Een ‘gewone’ opening e4-e5. Uiteindelijk wist Henry toch iets scherper te spelen en een gaatje in de stelling van Jerry te maken. Die had echter nog niet gerokeerd. Langzaam sloten de stellingen zich nu. Jerry met een zwarte loper in het centrum, Henry met een witte loper achter de stelling van Jerry.
Beide probeerden met de dame en een toren door de stelling te komen maar dat lukte niet. Toen alle pionnen lekker tegen elkaar aan stonden te schurken besloten de heren om remise te accepteren.
Martin tegen Arjen
De partij opende relatief traag. Na een gesloten Siciliaan begonnen beide spelers grip op het centrum te krijgen. Martin had met wit iets meer ruimte. Arjen zijn poging om het centrum dicht te houden mislukte en na 15 zetten gingen ineens in relatief snel tempo diverse stukken van het bord. Martin wist de achterste rij te veroveren door een Dame tegen twee Torens te ruilen. De dreiging op de koning was hoog en Arjen kon in een lastige situatie niet de sterkste voortzetting vinden. Met een tweetal penningen wist Martin daarna zo veel materiaal te winnen dat Arjen niet anders kon dan zich gewonnen geven.