Zestal geeft koppositie uit handen

Dinsdag 14 maart gaf het zestal zijn koppositie in de SOS competitie uit handen. Er werd verloren in en tegen Putten waardoor Denk en Zet de koppositie overnam.

Dirk had zijn avond niet en kon na 13 zetten opgeven. Ook Glory zat het tegen. Hij misrekende zich bij een offer en zette toch door, waarna hij op kon geven. Martin trof een zeer goed spelende tegenstander die geen fouten maakte en het eerste de beste foutje van Martin keihard afstrafte.

Intussen had Jan een punt op het bord gezet. Hij stond in een lastige stelling een pion voor en kreeg remise aangeboden. Op basis van de andere borden kon hij dat niet aannemen. Zijn tegenstander blunderde pardoes een toren, waarna die opgaf.

Bij Niels leek het er lang naar uit te zien dat hij de partij kon winnen. Hij had een mooi centrum en leek met zijn pionnen door te kunnen lopen. Hij misrekende zich echter en koos van de twee beschikbare varianten, de verkeerde. Zijn tegenstander pakte dit aan en won de partij.

Mick was als langste bezig. Hij had een kwaliteit gewonnen, maar had een lastige positie om uit te spelen. Na lang wrikken en duwen, lukte het eindelijk om de partij te winnen en de 2-4 op het bord te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.