2e viertal wint van Vegtlust

Het tweede viertal speelde tegen het eerste viertal van Vegtlust.

Op papier een lastige tegenstander, de hoogstgeratete club uit de poule.

Johan speelde op het eerste bord. Zijn tegenstander (1725) leek te denken over Johan heen te kunnen walsen. Hij speelde zijn pionnen in het centrum naar voren. Johan wist op de juiste manier de pionnen af te ruilen waarna zijn tegenstander een tweede aanval opzette. Hij dacht te zien een Grieks offer te hebben. Dit bleek niet uit te werken en Johan ging hard in de tegenaanval. Mat kwam zo dichtbij dat Johans tegenstander opgaf.

Mick speelde op bord 3. Hij kwam zoals wel vaker lekker uit de opening. Mick wist een stuk te winnen en het leek alsof hij in vlot tempo de partij ging winnen. Helaas tikte Mick zijn loper aan voordat hij zag dat zijn loper geen goed veld had. Mick verloor zijn loper maar wist vervolgens in een lastig eindspel een pion naar de overkant te loodsen. 2-0

Joy speelde op bord 3. Ze speelde solide en er waren zeker kansen voor gelijkspel. Helaas bleek het eindspel met een pion achterstand lastig te houden zijn. Vegtlust kwam terug met 1-2.

Het hing dus af van het laatste bord. Glory speelde op bord 2. Waar hij dacht een 1575 speler voor zich te hebben was de tegenstander iets sterker (1709). In de klassieke variatie van de Siciliaanse Draak speelde Maarten Post een andere volgorde dan meestal gespeeld. Glory dacht dat dit niet kon en offerde een stuk, maar kwam erachter dat het een solide variatie was en dat het stuk verloren was tegen een pion. Glory koos ervoor om de partij ingewikkeld te maken. Het gevolg was een partij waarin elke zet goed doorgerekend moest worden. Glory’s tegenstander nam hier veel tijd voor en raakte onder de 10 minuten. Om mat dreigingen uit de weg te gaan gaf hij een kwaliteit terug hopende het spel simpeler te maken. Helaas bleef het ingewikkeld en met weinig tijd lukte het niet om Glory’s promoverende pion tegen te houden.

3-1 en een goede start.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.