32e ronde interne competitie

Henry tegen Wim

In het begin ging het gelijk op totdat Wim met zijn paard een driedubbele aanval uitvoerde. Hierbij vlogen beide dames eraf en kwam Henry 1 toren achter te staan. Wim wist dit voordeel niet uit te buiten omdat hij zijn torens veel te laat inzette. Ook raakte Wim geleidelijk meer materiaal kwijt. Henry wist vooral een sterk loperpaar te creëren waardoor de stukken van Wim gepend kwamen te staan. Tenslotte probeerde Wim nog een pion aan de overkant te krijgen, hetgeen door Henry werd tegengehouden, waarna Wim opgaf. Hij stond teveel materiaal achter om voor de winst te gaan.

 

Wessel tegen Dirk

In de opening maakte Dirk een fout door de stelling snel open te breken. Wessel kreeg de mogelijkheid een loper op a3 te plaatsen en zo Dirks stelling aan te vallen. Er waren verschillende mogelijkheden en Wessel woog ze zorgvuldig af, maar de definitieve doorbraak die de overwinning zou brengen, liet op zich wachten.

Dirk kon in de tussentijd niets anders doen dan afwachten en hopen dat er nog een kans kwam om gelijk te maken. Die kwam, Wessel offerde een toren tegen paard, wat hem nog steeds op voorsprong hield, maar wist het juiste vervolg niet te vinden.

Langzaam keerden de kansen en wist Dirk de stelling wat te stabiliseren. Wessel was inmiddels in tijdnood gekomen en dacht met een aftrekaanval de dame te winnen. Er zat alleen een mat achter de paaltjes in, waardoor de voorsprong van Dirk nog meer op zou lopen. Dit was het punt waarop Wessel opgaf.

 

Arjen tegen Julian

Arjen begon met e4, Julian vond het tijd om Arjen in de maling te nemen door zijn eigen opening tegen hem te spelen. Arjen werd overdonderd door dit fenomeen, het betrof een Siciliaanse opening. Arjen kon niet wachten om het centrum te openen, Julian vond het maar eens tijd om de löwenthal variation op het bord te laten verschijnen, Arjen, die nog niet half wist wat hem zojuist was overgekomen speelde Paard g4. Julian had Arjen mentaal in de tang, Arjen wist niet wat hij hier mee aan moest en hij liet zijn emoties de overmacht krijgen. Arjen rokeerde kort en Julian vond dat overbodig, en dreigde om af te gaan trekken. Arjen wilde dit in levende lijve aanschouwen en daagde Julian uit om zijn talent te tonen. Julian was blij dat hij de kans kreeg en maakte hier direct gebruik van. Arjen ging voor een tegenaanval door een dubbele aanval te dreigen. Julian vond het niet leuk dat zijn moment in rook opging en besloot zelf ook maar aan te gaan vallen. Arjen blufte daarna door expres een pion weg te geven. Arjen dacht dat het er lelijk uit zou zien als Julian de pion zou slaan. Julian houdt niet van lelijk dus hij sloeg niet en bracht zijn stukken naar het midden. Op dat moment sloeg het noodlot toe voor Julian en hij blunderde een kwaliteit. Helaas tuinde Arjen niet in de praktijken van Julian en geloofde hij niet dat dit bluf was, maar sloeg hij gewoon als een internetgekkie. Julian probeerde daarna alles gesloten te houden, in de hoop dat Arjen niet op de klok zou letten. Arjen had geen zin in deze fratsen en brak meteen de stelling open. Julian had schoon genoeg van de capriolen van Arjen en besloot dat het tijd was om dit schouwspel te eindigen.

 

Niels tegen Matteo

Niels kocht Dirk om door een dienst te verlenen, maar Matteo was hier niet van gediend, dus hij keek met een sip gezicht naar het bord. Niels speelde namelijk voor de zoveelste keer met wit. Gelukkig werd Niels meteen al uit zijn laserfocus gehaald, nadat hij was verontwaardigd door de openingskeuze van zijn knappe tegenstander. Matteo had van tevoren namelijk de queen’s gambit met zwart voorbereid, wat ervoor zorgde dat Niels geen fratsen meer kon uithalen met de Catalaanse opening. Als een verslagen pionnetje keek Niels met een beteuterd gezicht naar het bord en hij liet zijn emoties de overmacht krijgen. Niels wou niet dat er tranen op het bord kwamen, dus vulde hij zijn drinkglas met tranen en vermomde het als kraanwater. Matteo ontving een vol glas appelsap en na een atje was hij meteen weer in de stemming gebracht om zijn tegenstander een vervelende avond te bezorgen. Matteo wist een big black center te bemachtigen waarna het met een rotvaart in duigen viel voor Niels. Niels zette zijn IQ in de strijd om zich uit te put te helpen, maar Matteo zat hem dwars en trapte hem gelijk terug de put in. Niels wou zich niet vies maken aan deze praktijken en werkte zichzelf uit de penarie door de dames te ruilen. Als een gretige graaier sloeg Matteo de vrouw van Niels zo snel als hij kon en hij voegde haar toe aan zijn verzameling. Niels zag het niet meer zitten en bood remise aan, waarna Matteo zonder aarzeling accepteerde, omdat hij nog ruige plannen had die avond. Dirk vond dit een sneue hap en schold tot overmaat van ramp beide spelers uit tot lafaard.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.