Bekerteam schakelt Houten uit

Maandag heeft het Hoevelakense bekerteam Houten uit de regionale bekercompetitie geknikkerd. Het werd 2.5-1.5 voor het Hoevelakense team.

Johan was de eerste die een score op het bord zette. In een lastige partij waar alle centrumpionnen elkaar aanvielen, brak hij de stelling open door te beginnen met slaan. Zijn stukken kwamen vervolgens overal op het bord te staan, waardoor hij verschillende dreigingen creƫerde die zijn tegenstander allemaal doorzag. Johan nam daarna geen risico, bood remise aan dat werd geaccepteerd.

Het was een listig remise-aanbod omdat op de andere borden het allerminst zeker was dat voldoende punten zouden worden gescoord. Zo kwam Daan goed uit de opening, maar bleef zijn koning te lang in het midden staan. De aanval hierop kostte een kwaliteit, waardoor zijn tegenstander met 2 torens tegen toren en paard het voordeel leek te hebben. Onheil sloeg echter toe, toen zijn tegenstander een paardvork over het hoofd zag en direct kon opgeven.

Dirk verloor zijn partij. In een complexe Franse partij maakte hij de eerste onnauwkeurige zet, waardoor de h-pion van zijn tegenstander vrije doorgang had naar de overkant. Opgeven was de enige overgebleven keuze, nadat de pion niet meer te stoppen was.

De uitslag van de wedstrijd lag dus in handen van Martin aan het eerste bord. Martin kwam goed uit de opening, had wat dreiging, maar kon in de opening en het middenspel nog niets forceren. Richting het eindspel dacht zijn tegenstander met een paar loperzetten tempo te winnen. Martin dacht ook door die loperzetten tempo te winnen. In de tijdnoodfase moest blijken wie er gelijk had. Het was een klassiek eindspel waar Martin met wit over de koningsvleugel doorbreekt en zwart over de damevleugel.

Martin had in de tijdnoodfase meer tijd dan zijn tegenstander en kon in deze moeilijke stelling even een paar minuten nadenken over een kwaliteitsoffer. Het bleek de juiste zet te zijn en ervoor te zorgen dat hij kon promoveren en de partij te winnen.

Dat betekent dat het bekerteam doorgaat naar de 3e ronde, waar het tegen Laren of Vegtlust speelt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.