Manege De Haan en uitsplitsing stand interne jeugdcompetitie

Eindelijk is het record van Manege Veldhuizen verbeterd. Matteo wist in zijn partij tegen Julian het maximum aantal mogelijke paarden op het bord te krijgen: 10 stuks. Hij behield zijn eigen paarden en promoveerde 8 pionnen tot paard. Daarna begon de moeizame klus om met die knollen mat te zetten. Uiteindelijk won hij de partij.

Guo Nian wist de top 10 van de interne competitie binnen te dringen door met een snelle aanval Stijn mat te zetten.

Thijs wist van Pieter te winnen. Pieter speelde iets te gehaast en verloor daarmee materiaal en de partij. Verder wonnen Timo, Evert, Chris en Xander.

De interne competitie wordt aan het einde van het jaar opgedeeld naar leeftijdscategorieën, met een aparte categorie voor de nieuwe schakers “stap 1” of “pion”. De eerste drie per categorie hebben prijs, behalve bij stap 1, daar hebben de eerste 6 prijs.

In de gecombineerde A/B categorie is het al lang niet meer spannend om de eerste plek. Matteo staat een straatlengte voor en het is eigenlijk niet denkbaar dat hij niet gaat winnen (hetzelfde geldt trouwens voor de overall competitie). Om de tweede plek is het wel spannend; Max en Timo staan maar 1 punt van elkaar verwijderd.

In de C-categorie gaat het tussen Julian en Rafi als het gaat om de eerste plek. Er zit zes punten tussen de twee spelers, maar die kun je dus met twee wedstrijden inhalen. De derde plek gaat tussen Diederik, Stijn en Noah.

Bij de D-categorie is er een tweestrijd tussen Evert en Thijs. Er zit nu 3 punten tussen beide spelers, dus daar kan nog van alles gebeuren.

Joyce staat er goed voor in de E-cateorie, ze heeft 6 punten voorsprong op Victor, die op zijn beurt weer 3 punten voorsprong heeft op Quirine.

Bij Stap 1 is het vaak spannend en ook nu. Guo Nian staat dan wel eerste met 22 punten. Jip, Chris en Bram staan gedeeld 2e op maar 1 punt. Jan kan ook nog aanhaken, hij staat maar 5 puntjes achter Guo Nian.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.