Drama in de 15e ronde IC senioren

De 15e ronde van de interne competitie leverde flink wat drama op.

Zo stond Timo er erg goed voor tegen Julian. Hij won een paard doordat de verdediger gepend stond en leek op weg naar de overwinning. Julian maakte de penning ongedaan en Timo vergat zijn dame weg te zetten, waardoor die alsnog geslagen kon worden. Julian speelde als herboren de partij uit naar een overwinning.

Wim won van Michiel toen die in een prima stelling pardoes een dame weggaf.

Robin stond een prima kwaliteit voor tegen Rafi, maar had nog 12 minuten op de klok. Praktisch schaak is dan van belang; snel de stelling makkelijker voor jezelf maken en dan gaan winnen. Robin vond alleen de goede voortzetting niet, maar had wel veel tijd nodig. In de tijdnood die volgde, wist Rafi optimaal gebruik te maken van de situatie en te winnen.

Verder speelde Johan een dappere partij tegen Dirk. Hij gaf een stuk dat ingesloten dreigde te raken tegen 2 pionnen en veel activiteit. Vervolgens offerde hij nog een loper tegen de h-pion en had een dreigende aanval. Dirk nam veel tijd om een voortzetting te kiezen en besluit uiteindelijk de verkeerde voortzetting te kiezen. Johan doorzag dat ook niet en liet zo een kans op een goede stelling liggen. Dirk verdedigde daarna wel goed verder, waardoor Johan op kon geven.

Mick had een prachtige stelling uit het konings Indisch overgehouden tegen Matteo. Met zijn zwarte pionnen op g4 en f3, met de witte koning kort gerokeerd, was het meer de vraag wanneer Mick de partij kon winnen, dan of dat ging lukken. Toch vond hij de juiste oplossing in deze stelling niet, hij won wel een paard, maar zijn aanval was over en Matteo kon terug komen in de partij. Uiteindelijk wist Mick toch nog de partij over de streep te trekken.

Martin speelde een solide partij tegen Glory. Hij zorgde voor een vervelende dubbelpion op de e-lijn die Glory alleen met een offer vrij kon spelen. Maar ja, dan sta je wel een kwaliteit achter tegen Martin die vervolgens geen enkele fout maakte en de partij uitspeelde.

Tot slot was er de zussenstrijd tussen Joy en Triuna. Triuna wist met haar dame flink huis te houden in de stelling, waarna ze de overwinning kon opeisen.

In de stand staat Martin nu eerste op 2 punten gevolgd door Daan en op 4 punten gevolgd door Dirk. Op de vierde plek staat Joost, op 8 punten van Martin. Daarna is er een gaatje naar Ed, die 5e staat. De strijd om de 5e plek is heftig. Ed, Johan en Jerry hebben allemaal 40 punten, Mick heeft er 39, Rafi 37 en Triuna 36. Een misstap in de volgende ronde kan dus veel plaatsen op de ranglijst schelen.

In de Reuzendodercompetitie gaat het er de afgelopen weken rustig aan toe. Max staat nog steeds eerste, op een half puntje gevolgd door Matteo.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.