E-team steelt show bij Doorgeefschaakkampioenschap

Zaterdag 4 november organiseerde het Hoevelakens Schaakgenootschap in samenwerking met de Stichts-Gooische Schaakbond de SGS Doorgeefschaakkampioenschappen. Er waren 11 teams (van 2 spelers per team) verdeeld over 5 leeftijdscategorieën. Er werd een halve competitie gespeeld

Het was een erg leuke middag, maar net als vorig jaar was het op het bord was het echt oorlog: er zijn 110 partijen gespeeld en daarvan eindigde er welgeteld 1 in een remise (3x dezelfde stelling).

In de D-categorie was het dit jaar bijzonder spannend, maar de show werd gestolen door Polle van Arendonk en Kobe Smeets van Magnus. Deze F-spelers van Magnus deden mee in de E-categorie, maar behaalden de meeste punten van alle teams, maar liefst 10 van de mogelijke 11. Ze stonden 2 gelijke spelen toe. Omdat het een halve competitie betrof, had iedereen even sterke tegenstand, dus een topprestatie! Smeets en Van Arendonk werden vanzelfsprekend hiermee met overmacht eerste in de E-categorie.

In de D-categorie ging het dit jaar tussen 4 teams. De hele middag was het stuivertje wisselen tussen de teams en de laatste rondes moesten de beslissing brengen. Yorick Duursma en Maaike Bonenkamp van Magnus deden dat het beste met 3 overwinningen in de laatste 3 rondes. Ze behaalden 8 punten. Dat bleek voldoende voor de eerste plek. Uiteindelijk toch op 1.5 punt achterstand werden gedeeld 2e  Nubel el Mourabit en Job Strik van het Hoevelakens SG en Nout Tolboom en Lucas Hardeman van SV Hoogland.

In de A-categorie wonnen Wayan Prins en Niels van der Knaap (Vegtlust). Met 9.5 punt bleven ze net achter de winnaars van de E-categorie en net voor de winnaars van de B-categorie. Dat waren Jelle Bloemendaal en Jop Luimes van het Hoevelakens SG (9 punten). In de C-categorie ging de titel naar Meike Slendebroek en Timo van Drie (Hoevelakens SG, 5 punten).

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.