Een verrassende naam bij halve finalisten Van Altena Cup

Vrijdag 2 februari werden de eerste 2 rondes van de Van Altena Cup (mogelijk gemaakt door DA drogisterij Van Altena) gespeeld. Er speelden dit jaar 16 deelnemers mee. Net als vorig jaar wisten Gerben van Pel, Dirk Veldhuizen en Joost Marcus de halve finales te bereiken. Verrassend genoeg wist Ali el Mourabit zich bij deze 3 halve finalisten te voegen, hij schakelde halve finalist van vorig jaar Jerry Scheerder uit.

De eerste ronde was nog in volle gang toen de eerste verrassing van de avond zich aanbood: Ali el Mourabit had Eleonor Römer in de eerste ronde snel verslagen en wist in een ware blitz partij Jerry Scheerder te verslaan. Scheerder had in de eerste ronde Wim Hoebe vlot verslagen. El Mourabit en Scheerder waren gebrand op een overwinning en schaakten super snel. De wedstrijd, die tot 2 uur kon duren, was binnen 10 minuten afgelopen waarbij Scheerder meer fouten maakte dan El Mourabit en dus het onderspit moest delven.

Verder ging Joost Marcus door naar de halve finale, hij speelde in de eerste ronde tegen Jeroen Berrevoets en wist in een solide partij hier en daar wat materiaal te winnen en daarna de partij te winnen. Marcus versloeg in de tweede ronde Johan van Pel, die ook vorig jaar zijn Waterloo vond tegen Marcus. In de eerste ronde had Van Pel Ben van’t Erve verslagen met een mooie aanval.

Ook Gerben van Pel won zijn beide partijen; in de eerste ronde was hij te sterk voor Henry van den Bor (Van den Bor gaf een stuk weg en kwam dat niet meer te boven). In de tweede ronde was Van Pel te sterk voor Martin Veldhuizen. Veldhuizen had al een erg moeilijke partij tegen Arco Floor gehad, een partij waar Floor voldoende kansen had om de overwinning te grijpen, maar waar Veldhuizen toch nog wist te winnen. In de tweede ronde was het kruid verschoten en maakte Van Pel handig gebruiken van een paar fouten die Veldhuizen maakte.

De laatste halve finalist is Dirk Veldhuizen. Hij won in de eerste ronde van Antoine de Groot, nadat De Groot in het begin een fout maakte. In de tweede ronde gebeurde hetzelfde tegen Hester van der Velde, waardoor Veldhuizen vrij gemakkelijk de halve finales haalde.

Van der Velde had een super spannende eerste ronde partij tegen Job Geijtenbeek. Van der Velde kwam een stuk voor te staan, gaf het daarna weer weg en kon nog net via eeuwig schaak remise afdwingen. Een barrage volgde waarbij Geijtenbeek de eerste partij vrij gemakkelijk won. Van der Velde won de tweede partij met eenzelfde gemak. In de derde ronde, met alle spanning op de partij ging het spel op en neer. Van der Velde kreeg de overhand, maar had nog maar enkele seconden bedenktijd over. Geijtenbeek maakte echter een fout; een onreglementaire zet, waardoor Van der Velde de overwinning kon claimen.

 

Klik hier voor de foto’s

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.